Musorujsag
Élő Eredmények

Mindkét BL-döntős a Real Madrid U21-es Eb-győztesét akarja

m4sport.hu
A Tottenham tárgyalásokat kezdeményezett a Real Madriddal a friss U21-es Eb-győztes középpályás, Dani Ceballos leigazolásának ügyében.
(fotó: EPA/ALFIO GUARISE)

A Sky Sports információi szerint a 22 éves spanyol játékos, – aki két góllal és két gólpasszal járult hozzá az U21-es spanyol válogatott júniusi Eb-győzelméhez – nyitott a váltásra, de egyelőre kölcsönben, nem szeretne végleg elszakadni a Real Madridtól, amelyhez 2023-ig köti szerződés.

2017-ben érkezett a Real Betistől 17 millió euróért, azóta 56 mérkőzésen lépett pályára, ráadásul átlagban csak 50 percet töltött a gyepen. Zidane nyíltan jelezte, a jövőben is maximum csereként számol vele, így érthető, hogy új kihívás elé nézne.

„Biztos vagyok benne, hogy Zidane látta az U21-es Eb-t, de mindannyian tudjuk, miként vélekedik. Szeretnék valami újat kipróbálni és a következő szezonban legalább 40 mérkőzésen pályára lépni, ahogyan a jövő nyári kontinenstornán is ott szeretnék lenni” – nyilatkozta vágyairól Ceballos, akiért a Marca szerint a másik BL-döntős, a végső győztes Liverpool is (45 millió euró körüli) ajánlatot készül tenni.

A Tottenham esélyét növelheti, hogy bevonhatják az üzletbe Christian Eriksent, aki korábban szintén jelezte, új kalandok elé nézne. A Spurs néhány napja klubrekordot jelentő 60 millió euróért megszerezte Tanguy Ndombélét a Lyontól, így minden bizonnyal csak abban az esetben igazolna új középpályást, ha valaki távozna.

Christian Eriksen (Fotó: EPA/Will Oliver) (fotó: EPA/Will Oliver)

Nemrég az is kiderült, a Manchester United 180 millió eurót kér a távozási szándékát jelző Paul Pogbáért, akiért szintén érdeklődik a Real Madrid, de ezt az árat nem hajlandóak kifizetni a francia világbajnokért.

További tartalmak