Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Griezmann a Barcelonáé

m4sport.hu
A Barcelona hivatalosan bejelentette Antoine Griezmann leigazolását.

A katalán klub tájékoztatása szerint a Barcelona kifizette a 28 éves játékos 120 millió eurós kivásárlási árát az Atlético Madridnak. A francia világbajnok öt évre, 2024 nyaráig írt alá új csapatához. Kivásárlási ára 800 millió euró.

A spanyol lapok szerint a brazil Philippe Coutinho és a francia Ousmane Dembélé után Griezmann a Barcelona harmadik legdrágább vétele. Előbbi két labdarúgóért a Liverpoolnak 135 millió, míg a Borussia Dortmundnak 125 millió eurót fizettek a katalánok.

A bejelentés egy hetek, sőt, hónapok óta tartó történet végére tett pontot. Griezmann május közepén jelentette be, hogy öt év után elhagyja az Atlético Madridot, amelyben nemzetközi klasszissá vált, Bajnokok Ligája-döntőt játszott és az Aranylabda-szavazáson a legjobb három jelölt közé került. Sajtóhírek szerint akkor szóban már elkötelezte magát a spanyol bajnokcsapathoz.

A Barcelona tavaly is nagy erőket mozgósított a 72-szeres válogatott csatár megszerzéséért, akkor azonban Griezmann a fővárosban maradt, ahol 2023-ig meghosszabbította szerződését. A támadó 200 millió eurós kivásárlási ára július elsején 120 millióra (39 milliárd forintra) csökkent.

A két csapat közötti tárgyalások nem zajlottak zökkenőmentesen, a madridi klub azt sérelmezte, hogy a támadó és a Barcelona már február óta tárgyalt egymással, márciusban pedig meg is egyeztek, amikor az Atlético még „állt” a Bajnokok Ligájában, a La Ligában pedig versenyben volt a bajnoki címért.

Mivel Griezmann szerződése egészen mostanáig élt, meg kellett volna jelennie az előszezon első edzésén. A játékos ezt megtagadta, ezért szerződésszegés miatt indítanak ellene fegyelmi eljárást. Az As úgy tudja, hogy kihagyott tréningenként 3000 és 5000 euró közötti összegre büntethetik.

További tartalmak