Nem játszhat Torinóban a Debrecen

Nem Torinóban kezdi az Európa-liga selejtezőjének második fordulóját a DVSC, amennyiben kiharcolja a továbbjutást a Kukesi ellen.

A debreceni csapat tagjai köszöntik szurkolóikat, miután hazai pályán 3-0-ra győztek az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában az albán FK Kukesi ellen 2019. július 11-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) A debreceni csapat tagjai köszöntik szurkolóikat, miután hazai pályán 3-0-ra győztek az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában az albán FK Kukesi ellen 2019. július 11-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)A Loki továbbjutás esetén eredetileg az AS Romával találkozott volna a kvalifikáció második körében. Mivel azonban a Serie A ötödik helyezettjeként automatikusan főtáblás AC Milan a pénzügyi fair play megsértése miatt nem indulhat az Európa-ligában, a bajnokságban hatodik Roma „megörökölte” a csoportkörös szereplést, a fővárosiak helyén pedig a hetedik helyezett Torino indulhat a kvalifikációban, így ez a csapat várhat a DVSC-re a selejtező második fordulójában.

Mivel a Torinót váratlanul érte a nemzetközi kupaszereplés, a július 25-ére tervezett hazai mérkőzés napjára már más programot szerveztek a csapat stadionjába, amelyet már nem lehet módosítani.

A debreceni klub tájékoztatása szerint a Torino megpróbálta felcserélni a pályaválasztói jogot, de az UEFA ebbe nem egyezett bele, a mérkőzést így nagy valószínűséggel Alessandriában, a Torinótól körülbelül 90 km-re található kisvárosban rendezik. A Giuseppe Moccagatta Stadion hivatalosan 8000 férőhelyes, ám csak 4000 szurkoló tekintheti meg az összecsapást, ebből 200 helyet a vendégszurkolók kapnak.

A Debrecen hazai pályán 3–0-ra nyert a Kukesi ellen, a visszavágót jövő csütörtökön rendezik Albániában. A 20 órakor kezdődő mérkőzést az m4sport.hu közvetíti élőben.