Eddig a spanyolok tartják életben az átigazolási piacot

A Real, Barca, Atlético hármas már az átigazolási szezon elején belehúzott.

epa07646259 Real Madrid's new soccer player Eden Hazard poses for the photographers during his presentation at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, 12 June 2019. Belgian Eden Hazard has signed a five-seasons-contract with Real Madrid after Spanish LaLiga's club Real Madrid reached an agreement with Chelsea FC for his transfer for 100 million euro plus 30 on variables. EPA/Rodrigo JimenezAz átigazolási szezonnak mindig a legutolsó napja a legérdekesebb, sok csapat az utolsó pillanatra hagyja a nagy bejelentést, a sztárigazolást. Nem úgy a spanyolok! Még csak július közepe van, hetek vannak hátra, de a három spanyol óriásklub (Real, Barca, Atlético) már elköltött 732.5 millió eurót. (Az első tízben lévő további hét csapat összesen 733-at.)

Természetesen a Real volt a legaktívabb, hiszen eddig 303 milliót költött öt játékosra. A legtöbbet (100 milliót) Eden Hazardért fizették a Chelseanek. Az Eintracht Frankfurt 60, a Porto pedig 50 milliót kapott, előbbi Luka Jovicért, utóbbi Éder Militaóért. Ferland Mendy 48 millióért jött a Lyontól, míg Rodrygót 45 millióért szerződtették a Santostól.

A Barcelona "csak" négy új játékost jelentett be eddig, de így is elköltött 233 milliót. Ennek nagy része (120 millió) Antoine Griezmannért az Atléticóhoz került, míg Frenkie de Jongért 75 milliót adtak az Ajaxnak. Ezekhez képest aprópénznek tűnik a kapus Neto és a védő Emerson ára, hiszen előbbiért 26 milliót utaltak a Valenciának, míg a brazilért 12-t az Atlético Mineirónak.

Joao Félix (Forrás: SL Benfica - Facebook) Joao Félix itt még a Benfica mezében. (Forrás: SL Benfica - Facebook)Az Atlético Madrid a Griezmannért kapott pénzt szinte egy az egyben utalta tovább a Benficának Joäo Félixért (126 millió), míg a városi rivális Realtól 30 millióért szerezte meg Marcos Llorentét. A két védő, Felipe (Porto) és Renan Lodi (Athletico Paranaense) egyaránt 20 millióba került, míg Ivan Saponjicért csak 500 ezret adtak a Benficának.

Rajtuk kívül még egy spanyol együttes (Sevilla) és a két német óriásklub (Bayern, Dortmund) költött 100 millió felett. Az olasz klubok közül a Roma (95 millió), míg az angolok közül az Aston Villa (93 millió) költötte eddig a legtöbbet.

A friss BL-győztes Liverpool, valamint a dúsgazdag PSG egyelőre nincs az első ötvenben sem. Érdekes eset a Juventusé, amely eddig csak 66 milliót költött három játékosra (Cristian Romero, Luca Pellegrini, Merih Demiral), miközben ingyen szerezte meg a lejárt szerződésű Aaron Ramsey és Adrien Rabiot játékjogát az Arsenaltól illetve a PSG-től. Kettejük együtt 75 millió eurót érnek. Természetesen augusztus végéig ez a lista még alaposan változhat.