Musorujsag
Élő Eredmények

A Manchester City elbukta a Wolverhampton elleni finálét

A Manchester City elbukta a Wolverhampton elleni finálét

m4sport.hu/premierleague.com
A Wolverhampton nyerte a Premier League Asia Trophy idei kiírását, miután a döntőben, gólnélküli döntetlen után a büntetőpárbajban jobbnak bizonyult az angol bajnok Manchester Citynél.

A mérkőzés egyértelmű hőse a Farkasok portugál kapusa, Rui Patrício volt, aki a 90 perc folyamán nagy védéseket mutatott be, Sterling büntetőjét „kinézte”, a büntetőpárbajban pedig háromszor is sikerült védenie.

Ráadásul nem is akárkik álltak vele szemben, hiszen Ilkay Gündogan és David Silva eszén is túljárt, mellettük még a fiatal Lucas Nmecha hibázott.

Azért is nagy tett mindez a kapus részéről, mert a mérkőzés alatt egy komoly ütközésben volt része: Raheem Sterling térde felszakította a bőrt Rui Patrício jobb szeme alatt az első félidőben, hét percig állt a finálé az ápolás miatt.

A Manchester City az első és a második félidő elején is dominálta a mérkőzést, de a Nuno Espirito Santo által dirigált Wolves jól állta a sarat mindkét alkalommal, a játékrészek folytatásában kiegyenlítettebb volt a mérkőzés.

A pályán mutatott játék alapján inkább a Guardiola-legénységnek állt a meccs, de Silváék képtelen voltak feltörni a stabilan védekező ellenfél védekezését, illetve nem bírtak a fantasztikus napot kifogó portugál válogatott egyessel.

Premier League Asia Trophy-döntő:
Wolverhampton – Manchester City 0-0 tizenegyesekkel: 3-2

Borítókép: Rui Patricio három büntetőt védett a Manchester City ellen. (Forrás: premierleague.com)

További tartalmak