Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski elárulta, meddig játszik még profi szinten

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Bayern München labdarúgója, Robert Lewandowski lassan már 31 éves lesz, de ez mit sem látszik rajta, így könnyen elképzelhető, hogy elképzelése szerint még több évig láthatjuk játszani a legmagasabb szinten.

A lengyel csatár augusztusban tölti be a 31-et, de még mindig káprázatos formában van. És itt nemcsak a játékára, valamint a góltermésére gondolunk. Felsőtestét látva talán még Cristiano Ronaldo is elismerően csettintene, mi pedig elmondhatjuk, nem csoda, hogy Lewandowski úgy érzi, odébb van még, hogy szögre akassza a stoplist.

Fotó: Getty Images/M. Donato Fotó: Getty Images/M. Donato

„Még legalább négy évig szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Egyáltalán nem érzem, hogy lassan 31 leszek. Megpróbálom kihasználni az időmet, ami azt jelenti, hogy a lehető legjobb formában tartom magam” – olvasható a labdarúgó nyilatkozata a Bavarian Football Worksön.

Hogy milyen kondiban van a lengyel gólzsák, azt jól mutatja, hogy ugyan már 2010 óta játszik a Bundesligában (2010-2014, Dortmund, 2014-től Bayern München), de egyetlen szezonban sem hagyott ki négy meccsnél többet, a legutóbbi kiírással már sorozatban kilenc szezonban szerepelt 30-nál több találkozón (ezt csak egy kapus, a hoffenheimes Oliver Baumann mondhatja el magáról!), mégsem mulasztott egyetlen meccset sem sérülés miatt a 2018/19-es szezonban, 202 góljával pedig a liga valaha volt legeredményesebb idegenlégiósa.

Nem véletlen azonban, hogy Lewandowski kirobbanó erőben van, hiszen karatebajnok felesége, Anne fitnessedző és táplálkozási szakértő is egyben, plusz arra is komoly figyelmet fordít, hogy férje a lehető legmélyebben aludjon és alaposan kipihenje magát.

„Egy futballkarrier nem tart örökké, minden, amit csinálok, segíthet, hogy tovább játszhassak” – mondta a csatár, akit további három évre szeretne magához láncolni a regnáló német bajnok Bayern München.

 

További tartalmak