Musorujsag
Élő Eredmények

Vela visszavágott Ibrának: Most jobb vagyok nála

Vela visszavágott Ibrának: Most jobb vagyok nála

m4sport.hu/espn.co.uk
Egy gyanútlan riporteri kérdés kivágta a biztosítékot Zlatan Ibrahimovicnál, a történet pedig folytatódik.

Szombaton hajnalban derbit rendeztek az Angyalok városában. A Los Angeles Galaxy, Zlatan Ibrahimoviccsal a soraiban, a mexikói Carlos Velával felálló Los Angeles FC-t fogadta.

A két támadót azért érdemes kiemelni, mert még az összecsapás előtt egy riporter felvette a kissé provokatív kérdést a svéd klasszisnak, hogy vajon még mindig magát tartja-e az észak-amerikai bajnokság (MLS) legjobb játékosának, hiszen Carlos Vela jóval több gólt szerzett, mint ő, és csúcsformában van.

A 37 éves klasszis teljesen kikelt magából, és kikérte magának, hogy nem őt gondolják az MSL legjobbjának, ahol egyébként ő magát Ferrarinak képzeli a Fiatok között.

A mérkőzés pedig ékes bizonyítéka volt annak, hogy ők ketten tényleg más szintet képviselnek a többiekhez képest. Az összecsapást a Galaxy nyerte 3-2-re, Ibrahimovic mesterhármasával, amely tényleg igazi mestermunka volt, jobbal, ballal és fejjel is betalált a városi rivális hálójába.

A másik oldalon pedig – ki más – Vela rezegtette meg kétszer a Galaktikusok hálóját, ezzel, már 21 gólnál jár a bajnokságban (mellette nyolc gólpassz fűződik a nevéhez). Ugyanezek a mutatók a svéd csillagnál: 16 gól, 3 gólpassz, de három mérkőzéssel kevesebbet (17) játszott.

A mérkőzés után sajtókonferencián persze meg is mondta a magáét Ibrahimovic.

„Nem azért dolgoztam annyit a pályafutásom során, hogy aztán az MLS-be jöjjek és carlos Velával hasonlítgassanak össze. A média egy hatalmas hibát követett el. Ferrarikat nem vetnek össze Fiatokkal. Ma este megmutattam, hogy én vagyok a liga legjobb játékosa” – mondta a derbi utáni sajtótájékoztatón elégedetten a 37 éves támadó.

Ugyanakkor Vela sem ment el szó nélkül amellett, amit a svéd állított.

„Az összehasonlítgatás az a tisztelet teljes hiánya lenne vele szemben, de ha a statisztikákat nézzük, és elfelejtjük a korát, meg miegymást, akkor jelenleg én jobb vagyok, mint ő. Ez a realitás” – replikázott a 30 éves mexikói Carlos Vela.

Ugyanakkor semmi kétsége afelől, hogy Ibrahimovic a világ legjobbjai közé tartozik.

„Ha mindent figyelembe veszünk: ő Zlatan, és csupán Messi és Cristiano (Ronaldo) jobb nála. Az összes többi labdarúgó más ligát képvisel” – látta be Vela, az össze többibe magát is beleértve.

Borítókép: Carlos Vela (Forrás: LAFC - Twitter)

További tartalmak