Musorujsag
Élő Eredmények

A kínai sajtó szétszedi a Manchester Cityt és Guardiolát

A kínai sajtó szétszedi a Manchester Cityt és Guardiolát

m4sport.hu/O Jogo
A Manchester City jelenleg ázsiai körúton szerepel. A múlt héten a Premier League Asia Trophy tornán szerepelt Kínában. A helyi közönségnek és a sajtónak nem tetszett, ahogy az angol bajnok játékosai és menedzsere viszonyult a helyiekhez.

A torna elődöntőjében Nankingban a West Ham ellen könnyed, 4-1-es győzelmet aratott Guardiola csapata, a Sanghajban rendezett fináléban viszont nem bírt a Wolverhamptonnal és büntetőpárbajban elveszítette a mérkőzést.

A sanghaji Xinhua hírügynökség is beszámolt a esemény történéseiről, a tudósításokban pedig pellengérre állították a Cityt és annak spanyol mesterét. A kínaiak úgy érzik, hogy az angol bajnok delegációja arrogáns és tiszteletlen volt, semmi más nem vezérelte őket, minthogy az eseményt letudják és bekasszírozzák a részvételért járó busás honoráriumot.

Pep Guardiolát külön kiemelték, aki a Kalapácsosok elleni elődöntőben és a Farkasok elleni döntőben sem vette a fáradtságot, hogy köszöntse a közönséget, míg az összes többi jelenlévő csapat edzője figyelte erre az udvarias gesztusra.

„Míg a többi klub belopta magát a kínai közönség szívébe, addig a Manchester City – aki miatt elsősorban kilátogattak az emberek – csak azért jött Kínába, hogy beszedje a pénzt, amit tulajdonképpen a szurkolók zsebéből vett ki. Arrogáns emberek, azt képzelték, hogy ők a torna nagy attrakciója. Óriási különbség volt köztük és a többi klub képviselői között, akik úgy távoznak Kínából, hogy kivívták a helyiek teljes tiszteletét. A Manchester City nem bizonyult erre érdemesnek” – írja a kínai hírügynökség.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

További tartalmak