Milner szégyenletesnek nevezte a piros lapot kapó Sevilla-játékos tettét

Hétfőn hajnalban a BL-győztes Liverpool a spanyol Sevillával játszott felkészülési mérkőzést Amerikában, Bostonban. A találkozó 76. percében olyan esemény történt, ami még tétmérkőzésen is túl megy bizonyos határokon, barátságos mérkőzésen viszont elfogadhatatlan,

James Milner (jobbra) (Fotó: EPA/WILL OLIVER)
Az szinte csak mellékes az események tükrében, hogy a Sevilla 2-1-es győzelmet aratott egy hajrában szerzett góllal - emberhátrányban -, mert a francia Joris Gnagnon 76. percben elkövetett szabálytalansága honfitársával, a mindössze 18 éves Yasser Laurocival szemben erősen rányomta bélyegét a mérkőzésre.

Egy teljesen ártalmatlan szituációban a Sevilla 16-osának előterében, Gnagnon láthatóan szándékosan letaglózta a fiatal Pool-játékost, akit hosszas ápolás után le is kellett cserélni. A szabálytalankodó francia, és a Sevilla több játékosa is egy korábbi eset miatt kezdett el reklamálni a játékvezetőnél, miután meglátták a piros lapot. Az fel sem merült bennük, hogy megnézzék, milyen állapotban van a füvön fájdalmával küzdő Lauroci, akinek az idénye így veszélybe került.
James Milner, a Liverpool legrutinosabb játékosa nem is ment el szó nélkül a látottak mellett.

"Nem sok piros lapot látni barátságos mérkőzéseken. Ha szabálytalankodni akarsz, húzd meg a mezét, de ne rúgj egy fiatal srác térdébe. Szégyenletes ilyet látni" -nyilatkozta Gnagnon belépőjéről a 33 éves középpályás.