Három hónapos eltiltást kapott Messi

Három hónapig nem léphet pályára az argentin labdarúgó-válogatottban az együttes csapatkapitánya, Lionel Messi, aki korruptnak nevezte a nyári, brazíliai Copa Américát.

Az ötszörös aranylabdás klasszist a Chile ellen 2–1-re megnyert bronzmérkőzésen dulakodás miatt állította ki a játékvezető, az eset után pedig az argentinok csapatkapitánya nem rejtette véka alá, mit gondol a brazilok által szervezett tornáról: „a kupa sorsa előre el lett döntve”. Ezzel utalt arra, hogy úgy érzi, más nem is nyerhetné meg a Copát, mint a házigazda – a győztes amúgy Brazília lett.


Megnyilvánulása miatt Messit három hónapra eltiltotta a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (Conmebol), amely 50 ezer dollár (41 ezer font, 45 ezer euró) pénzbírságot is kirótt rá.


A Barcelona zsenijének hét napja van fellebezni az ítélet ellen.


Amennyiben az eltiltás érvényben marad, úgy az argentinok csapatkapitánya lemarad a szeptemberi és októberi felkészülési mérkőzésekről, melyeket Chile, Mexikó és Németország ellen játszik a válogatott - az Albiceleste számára márciusban kezdődnek a 2022-es vb-selejtezők.


Az argentin szövetség egyébként már a brazilok ellen 2–0-ra elvesztett elődöntő után "súlyos és durva játékvezetői hibákra" panaszkodott, a Conmebol viszont megalapozatlannak és tiszteletlennek nevezte a megnyilvánulást.


"Nem kell asszisztálnunk ehhez a korrupcióhoz. Sajnos a korrupció és a bírók lehetetlenné tették az emebereknek, hogy élvezzék a futballt" - mondta Messi, miután a bronzmeccsen kiállították.