Musorujsag
Élő Eredmények

Májusi szívinfarktusa után Casillas ott van a Porto bajnoki keretében

Májusi szívinfarktusa után Casillas ott van a Porto bajnoki keretében

MTI
A Porto labdarúgócsapata nevezte bajnoki keretébe Iker Casillast, aki májusban szívinfarktust kapott.

A 38 éves kapus május 1-jén kapott szívrohamot, ennek ellenére hivatalosan nem jelentette be visszavonulását, majd a klub júliusban közölte, hogy a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közötti összekötőként, kapcsolattartóként tevékenykedik, amíg gyógyul.

A Porto múlt hónapban leigazolta Agustin Marchesint a mexikói America együttesétől Casillas pótlására. A 31 esztendős argentin kapus szerdán a Krasznodar ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőben mutatkozott be új klubjában.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. Szerződése 2021 nyaráig szól. A spanyol válogatottjában 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Casillas a Porto szakmai stábjában kapott munkát
Iker Casillas, az FC Porto világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgókapusa a szívinfarktusa miatt a következő idényben biztosan nem játszik, de a szakmai stábban számítanak a munkájára.
Külföldi futball
Sergio Ramos: Hihetetlen érzés lenne hazai pályán Eb-meccset játszani
Különleges labdarúgó Európa-bajnokság veszi kezdetét 2020 nyarán, hiszen 12 ország 12 városa rendezi a jövőre 60 éves kontinenstornát, Budapest három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a Puskás Arénában. A forradalmi Eb-t még egy olyan szupersztár, mint és kétszeres Európa- és világbajnok Sergio Ramos is kiemelkedő izgalommal várja.
Külföldi futball