Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid kölcsönadta U20-as világbajnokát Ronaldo csapatának

m4sport.hu
Hivatalossá vált, hogy a Real Valladolidban tölti a 2019/20-as szezont a Real Madrid ukrán kapusa, Andrij Lunin, aki kölcsönbe került a spanyol első osztályú csapathoz.
epa07772672 Goalkeeper Andriy Lunin poses for the photographers during his presentation as new player of Primera Division's Real Valladolid club, in Valladolid, northern Spain, 14 August 2019. The player arrived on loan from Real Madrid for the 2019/2020 season.  EPA/NACHO GALLEGO Csütörtökön már be is mutatták az ukránt a Valladolidnál (Fotó: EPA/NACHO GALLEGO)

A tavaly júniusban, még Julen Lopetegui regnálása alatt 8,5 millió euróért igazolt hálóőr a Zorja Luhanszk együttesétől érkezett Madridba, ahol azonban nem sok sót evett meg. A királyiak másfél hónap elteltével kölcsönadták a Leganésnek, amelynek színeiben mindössze hét meccsen jutott szóhoz az előző idény során.

A 20 esztendős játékos az ukrán válogatott első számú kapusaként részt vett a júniusi U20-as világbajnokságon, hat mérkőzésen kapott szerepet, és világbajnoki címhez segítette Ukrajnát, valamint a torna legjobb kapusának is megválasztották.

Lunin a korosztályos vb után és kölcsönszerződés lejártával visszatért a Realhoz, de a madridiak kedden – ugyancsak kölcsönbe – továbbpasszolták a Real Valladolidnak, amelynek a brazil Ronaldo a többségi tulajdonosa.

A kapus egyébként Javi Sánchez és Jorge de Frutos után a harmadik Real-játékos, akit ebben az átigazolási szezonban kikölcsönzött a Fenomén csapata, és ha hinni lehet a pletykáknak, a japán Messinek titulált (és a Real edzésein tehetségét már megvillantó) Takefusa Kubo is hamarosan követheti őt.

További tartalmak