Musorujsag
Élő Eredmények

Griezmann már nem lehet idén a Barcelona hetese

Griezmann már nem lehet idén a Barcelona hetese

m4sport.hu/As
Philippe Coutinho elhagyja a Barcelonát – a hírek szerint már Münchenben van -, ezáltal felszabadult a nyáron igazolt Antoine Griezmann kedvenc mezszáma a katalánoknál: a hetes.

Ennek ellenére a szezon folyamán szomorú búcsút inthet a braziltól elvileg örökölhető meztől a spanyol szövetség szabályai miatt.

A francia csatár az Atlético Madridban a hetes számmal a hátán ontotta a gólokat, ugyanezt – legalább egy évig nem teheti a Barcelonában, függetlenül attól, hogy a Bayern Münchenben a szezont kölcsönben eltöltő Coutinho által hordott hetes szabaddá vált.

Az akadályt, hogy megörökölje a távozó középpályás trikóját – és vele a számot – a Spanyol Labdarúgó Szövetség szabálya jelenti, amely szerint egy játékos egy teljes szezon folyamán minden egyes hivatalos mérkőzésen ugyanazt a számot köteles a hátán – és a combján – hordania.

A pénteki spanyol szezonnyitó mérkőzésen az Athletic Bilbao ellen Griezmann a 17-es számmal a hátán játszotta végig a kellemetlen zakóval véget ért mérkőzést, ennek az egy alkalomnak köszönhetően a szövetségi ukáz szerint idén már nem válthat számot – számol be a spanyol As.

Ami neki rossz hír, legalább a Barca-hívek számára jó, akik már vásároltak maguknak 17-es Griezmann-mezt, így legalább nem kell újat vásárolniuk.

Borítókép: Antoine Griezmann és a 17-es a hátán, amely miatt búcsút inthet kedvenc számának. (Fotó: EPA/MIGUEL TONA)

További tartalmak