Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane méltatta Vinícius teljesítményét a Celta elleni meccs után

Zidane méltatta Vinícius teljesítményét a Celta elleni meccs után

m4sport.hu/Marca
A La Liga nyitófordulójában a Real Madrid magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott Galíciában a Celta Vigo otthonában. A mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott Benzema, aki góllal és gólpasszal vette ki részét a diadalból, de a walesi Gareth Bale-nek is emlékezetes lehet a Balaídosban pályán töltött idő, a Marca szerint egyértelműen ő adott fazont a csapatnak.

Zinedine Zidane természetesen nem ment el szó nélkül az ő teljesítményük mellett sem, mi több, az összecsapás után bejelentette, hogy Bale marad a csapatnál. Ugyanakkor nem feledkezett meg fiatal braziljáról, Vinícius Júniorról sem, aki a mérkőzésen egészen másban tűnt ki, amit talán csak egy edző értékelhet igazán.

A 69. percben a 19 éves Vinícius láthatóan elégedetlenül jött le a pályáról. Nem is azért, mert edzője lecserélte, inkább azért, mert egy jó támadó gondolkodása szerint egy csatár akkor játszik jól, ha gólt lő, gólpasszokat ad. Ezt pedig nem mutathatta fel a Celta stadionjában, szemben Benzemával vagy Bale-lel.

Egy ezdő viszont teljesen másképp képes látni és értékelni egy meccset, vagy egy játékos teljesítményét. Márpedig a Real Madrid francia trénere kifejezetten elégedett volt a fiatal brazil munkájával, és ennek – a Marca információi alapján – hangot is adott az öltözőben.

A spanyolok úgy tudják, Zidane szerint amióta a Realban van, nem látott tőle ilyen hatékony védőmunkát, igazi csapatemberként teljesített a pályán. A 19 éves támadó a pálya baloldalát töltötte be honfitársával, Marcelóval, aki védő létére híres arról, hogy folyamatosan támogatja a támadásokat, sokat fut fel.

Pontosan ezért emelte ki Vinícius játékát a francia edző, mert kora ellenére kitűnően olvasta a játékot, tudta, mikor kell a támadásokra, mikor kell a védekezésre koncentrálna, ami fejben és fizikailag is megterhelő.

A tréner azért is döntött úgy, hogy a játékostársak előtt méltatja tehetségét, mert tisztában van azzal, hogy ilyenkor egy támadó hajlamos keserű szájízzel lezárni egy mérkőzést, mert nem érzi magát elég jónak. Az elkövetkező pár hétben nagy szüksége lehet Viníciusra, aki várhatóan több lehetőséget kap Eden Hazard sérülése miatt.

Az előszezon folyamán úgy látszott, hogy a brazil tini nem kap főszerepet a csapatban, de a belga sztár sérülése mindezt átírta, így most nagy lehetőség hullott az ölébe, megmutathatja, hogy mire képes.

Vigóban ott lehetett Bale és Benzema mellett a pályán, várhatóan ez a következő mérkőzéseken sem lesz másként.

Borítókép: Vinícius Júnior (Forrás: Vinícius Júnior - Instagram)

További tartalmak