Musorujsag
Élő Eredmények

Phil Neville: Hat hónapig hagyjuk el a közösségi médiát

Phil Neville: Hat hónapig hagyjuk el a közösségi médiát

MTI
Phil Neville, az angol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi média bojkottálására szólította fel a futballistákat a rasszista tartalmú szidalmak leküzdése érdekében.

„Teljes mértékig elveszítettem a hitemet azokban, akik a közösségi médiát irányítják. A labdarúgó-közösségnek egy igazán erős üzenetet kellene küldenie: hat hónapig hagyjuk el a közösségi médiát. Nézzük meg, milyen hatással lesz mindez a cégekre, és változtatnak-e valamit” – nyilatkozta kedden a Manchester United, az Everton és az angol válogatott korábbi kiváló játékosa.

A Chelsea csatára, Tammy Abraham múlt szerdán az európai Szuperkupa-mérkőzésen, a Manchester United középpályása, Paul Pogba pedig hétfő este a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin hibázott tizenegyest, és a dühös szurkolók mindkét meccs után rasszista tartalmú üzenetekkel támadták a futballistákat a világhálón.

A Kick It Out esélyegyenlőségi és társadalmi integrációs szervezet tanulmánya szerint az előző szezonban 159 hasonló esetről érkezett jelentés Angliában, ami a profi labdarúgás világát érintette.

A múlt héten Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője, kedden pedig Paul Pogba csapattársa, Harry Maguire sürgette a közösségi média irányítóit, hogy lépjenek fel szigorúbban a rasszista tartalmú, névtelen mocskolódásokkal szemben, és ellenőrizzék hatékonyabban a felhasználói fiókokat.

„Ez nem csak a labdarúgásban jelent problémát. Ez a társadalom problémája, de a futballra mindenki figyel, ezért megvan a hatalma, hogy elérjen valamit” – tette hozzá Neville.

Borítókép: Phil Neville (balra) fél évig bojkottálná a közösségi médiát (Fotó: instagram.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lukaku után újabb United-csatár köthet ki az Interben
Alexis Sanchez 2018 januárjában csatlakozott a Manchester Unitedhez, de a Vörös ördögöknél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Amennyiben sikeresen veszi az orvosit, akkor a következő idényt az olasz Internazionale együttesénél folytatja, Romelu Lukakuhoz hasonlóan.
Külföldi futball
Továbbra is nyeretlen Lampard Chelsea-je
A Chelsea házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Leicester Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján, így a 2019/20-as szezonban még mindig nyeretlen az új vezetőedző, Frank Lampard irányításával.
Külföldi futball