Musorujsag
Élő Eredmények

Pulisic-papa nem engedte a Manchester Unitedba fiát, utálta az edzőt

Pulisic-papa nem engedte a Manchester Unitedba fiát, utálta az edzőt

m4sport.hu/O Jogo
Az amerikai szélső, Christian Pulisic egészen fiatalon, 16 évesen szelte át az Atlanti-óceánt, hogy a német Borussia Dortmund utánpótlásbázisában pallérozódjon. Akkora tehetségnek bizonyult, hogy csakhamar az első csapatban találta magát, ahonnan 2019 januárjában a londoni Chelsea felé, vette az irány. Ez persze történhetett volna másképp is, ha a fiatal játékos apja nem utálja annyira José Mourinhót.

A Chelsea-nek még azelőtt sikerült leigazolnia Christian Pulisicet, mielőtt a Nemzetközi Labdarúgó szövetség időlegesen kizárta volna az átigazolási piacról a Kékeket. Szerencsésnek bizonyult a londoni klub az amerikai esetében, de nem csupán azért, mert időben kapcsolt.

A szélsőt korábban a Manchester United is kiszúrta magának, de a játékos korábbi edzője, Robin Walker, aki még Amerikában, a Barckley Town csapatában edzette a tinédzser játékost, elmesélte, hogy miért esett kútba a Vörös Ördögök próbálkozása.

„José Mourinho miatt nem ment a Unitedbe. Az apja nem bírta elviselni José Mourinhót (akkoriban még a Vörös Ördögök mestere volt a portugál), mert véleménye szerint a fiatal játékosoknak nem volt lehetősége előrelépni a kezei alatt” – mesélte az amerikai edző az angol The Telegraphnak.

További csavar a történetben, hogy a játékos Angliába szerződése 2019 január 30-án  valósult meg, a Chelsea vezetőinek nagy örömére. Az egyeztetések közben, 2018 decemberében Manchesterben megköszönték Mourinho munkáját, akinek a helyét a norvég klublegenda, Ole Gunnar Solskjaer vette át. Mourinho miatt nem kellett volna aggódnia Pulisic-papának.

Borítókép: Christian Pulisic (Forrás: chelseafc.com)

További tartalmak