Musorujsag
Élő Eredmények

Lőw Zsolt: Nem mi mondtuk Neymarnak, hogy keressen új csapatot

Lőw Zsolt: Nem mi mondtuk Neymarnak, hogy keressen új csapatot

m4sport.hu
Lőw Zsolt, a francia bajnok Paris Saint-Germain másodedzője az M4 Sportnak beszélt a sztárcsapat nyári átigazolási politikájáról és szót ejtett az egész világot hónapokon keresztül lázban tartó Neymar-ügyről is.

„Ez a nyár arról szólt, hogy próbáljunk meg minél gazdaságosabban, minél kisebb büdzséből olyan játékosokat hozni a PSG-hez, akik erősítést jelenthetnek nekünk. A legfontosabb célunk az volt a nyári átigazolási időszakban, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt a csapaton belül, amely lehetőséget ad nekünk arra, hogy a Bajnokok Ligájában kiegyensúlyozottan és eredményesen tudjunk szerepelni” – mondta a magyar szakember, aki úgy érzi, az érkező védőkkel és védekező középpályásokkal sokkal egészségesebb elegye lett a párizsi csapatnak.

Lőw Zsolt szerint jó úton haladnak, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket, de egy keret kialakítása 2-3 éves ciklus. Amennyiben Thomas Tuchellel – akinek oldalán már Lipcsében is dolgozott – sikeresek lesznek és továbbra is a PSG kötelékében dolgozhatnak, Lőw szerint jövő nyárra alakulhat ki az a keret, amely százszázalékosan a saját elképzeléseiket tükrözi majd.

Valószínűleg aki kicsit is követte az átigazolási híreket, az tisztában van a PSG egyik legnagyobb sztárjának, Neymarnak az ügyével, Lőw azonban leszögezte, ők elégedettek voltak labdarúgójukkal, a brazil szeretett volna visszatérni Barcelonába.

„Mi Neymarral abszolút elégedettek voltunk, a világ egyik legjobb játékosáról beszélünk, aki szenzációs képességekkel rendelkezik. Nem mi voltunk azok, legalábbis a szakmai stáb, aki azt mondta, hogy keressen magának új csapatot. Nem mi nyitottuk ki az ajtót, ő volt az, aki szeretett volna ebben az átigazolási időszakban távozni és nem csak szakmai, hanem személyes és privát okok miatt is. Mi annak örülünk, hogy ez lezáródott, tisztán láthatunk és tervezhetünk vele” – mesélt a Neymar körül kialakult helyzetről Lőw Zsolt, majd hozzátette, nagyon örülnének, ha a következő hetek már a nyugodt és csendes munkáról szólnának.

A nyári átigazolási időszak utolsó napjának legfontosabb történéseit ITT megtekintheti.

Borítókép: Lőw Zsolt (balra) és Thomas Tuchel (középen) munkában a PSG-nél (Forrás: PSG - Twitter)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi elemezte a válogatott játékosainak nyári döntéseit
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nemzeti csapat szemszögéből figyelte az átigazolási piac történéseit. Nagyjából elégedett volt azzal, ahogyan a magyar játékosok – akikre számít – váltottak, esetleg maradtak csapatuknál.
Külföldi futball