Musorujsag
Élő Eredmények

Neymar visszatért góllal, gólpasszal, Brazília ikszelt

Neymar visszatért góllal, gólpasszal, Brazília ikszelt

m4sport.hu
Úgy tűnik, Neymar sérülése már a múlté. A PSG brazil sztárja hazája válogatottjával Kolumbia ellen játszott Miamiban. A 2-2-es döntetlennel véget ért találkozón egy góllal és egy gólpasszal bizonyította, hogy a hosszú kihagyás ellenére jó formában van.

A Miamiban rendezett mérkőzésen Brazília szerezte meg a vezetést. A 19. percben Neymar végzett el egy szögletet, amelyet a Real Madrid szűrője, Casemiro bólintott szépen Ospina hálójába.

A szünetben viszont Kolumbia vonulhatott előnnyel az öltözőbe: az olasz Atalanta támadója, Luis Muriel előbb büntetőből, majd egy szép átlövéssel mattolta Edersont.

A fordulást követően komoly offenzívába kezdett a Canarinha, az 58. percben meg is lett ennek a látszatja, Dani Alves centerezését Neymar közvetlen közelről értékesítette, ezzel beállította a végeredményt, alig egy óra játék elteltével.

Neymar legutóbb május 11-én az Angers elleni bajnokin szerzett gólt, a mostani a 61. találata volt a brazilok mezében, akik már 17 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre (legutóbb a belgák verték Tite csapatát, a 2018-as vb-n).

A válogatottban jó teljesítményt nyújtott Neymar, a következő feladat, hogy a Paris Saint-Germainben is megmutassa, mire képes, és a csapattársakkal is megtalálja a hangot.

További érdekes mérkőzéseket is rendeztek az éjszaka folyamán:

Uruguay nemzeti együttese – noha két nagy ásza, Luis Suárez és Edinson Cavani nem játszott – vendégként is nyerni tudott Costa Rica fővárosában, San Joséban a hazaiak válogatottja ellen 2-1-re. A győztes találatot a 90. percben szerezte Jonathan Rodríguez.

Mexikó csapata az Egyesült Államok legjobbjaira mért 3-0-ás vereséget. A közép-amerikai vendégek East Rutherfordban 48 ezer néző előtt könnyed sikert arattak. Vezető találatukat Chicharito szerezte, ez volt az 52. gólja a válogatottban, amivel a mexikói futballhistória legeredményesebbjének vallhatja magát.

 

Borítókép: Neymar (Forrás: B/R - Twitter)

További tartalmak