Musorujsag
Élő Eredmények

Conte minden idők legjobban fizetett edzője a Serie A-ban

m4sport.hu
A La Gazzetta dello Sport információi szerint Antonio Conte 11 millió eurós (körülbelül 3,6 milliárd forint) éves keresetével minden idők legjobban fizetett edzője az olasz labdarúgó-bajnokságban. Az Inter trénere ezzel pont kétszer annyit tehet zsebre, mint a Juventust irányító Maurizio Sarri (5,5 millió euró).
Antonio Conte (Fotó: EPA/Matteo Bazzi) Antonio Conte (Fotó: EPA/Matteo Bazzi)

A 2019/2020-as szezon edzői fizetései alapján a harmadik helyen a Napoli mestere, Carlo Ancelotti áll 5 millió euróval, őt Sinisa Mihajlovic (Bologna) és Paulo Fonseca (AS Roma) követi 3 millióval.

Az Atalantát az előző szezonban a harmadik helyre, egyúttal BL-főtáblára vezető Gian Piero Gasperini új szerződése 2,5 millió eurós fizetést tartalmaz évente. A kupagyőztes Simone Inzaghi kétmillió eurót keres a Laziónál, ugyanannyit, mint Marco Giampaolo az AC Milannál.

Walter Mazzarri szerződéshosszabbítás – azaz újabb „bértárgyalás” – előtt áll a Torinónál, jelenleg azonban 1,8 milliós fizetésért dolgozik a klubnál, akárcsak a Sampdoria új trénere, Eusebio Di Francesco. Vincenzo Montella másfél milliót vihet haza a Fiorentinánál, míg Roberto De Zerbi (Sassuolo) és Rolando Maran (Cagliari) egymilliós fizetéssel „kénytelen” beérni.

A Leccét az élvonalba juttató Fabio Liveranit 900 ezer eurós fizetéssel jutalmazzák, míg Roberto D’Aversa (Parma) 750 ezer, Eugenio Corini (Brescia) és Ivan Juric (Verona) 600 ezer eurót kap egy szezonra.

A fizetési lista alján Igor Tudor (Udinese) szerénykedik félimillió euróval bónuszok nélkül.

További tartalmak