Musorujsag
Élő Eredmények

Messi: Örültem volna Neymarnak, de nem én hozom a döntéseket a Barcánál

m4sport.hu
Lionel Messi hosszú interjút adott a katalán Sport napilapnak, amelyben beszélt az előző szezon fájdalmas befejezéséről, Neymar meghiúsult visszatéréséről, az új igazolásokról, saját jövőjéről és Cristiano Ronaldo vacsoraötletéről is.
Lionel Messi és Neymar - fotó: EPA/Quique Garcia (fotó: EPA/Quique Garcia)

Neymarról

„Örültem volna, ha Neymar visszatér. Megértem azokat, akik ellenezték az ötletet, hiszen nem volt könnyű elfogadni távozása körülményeit. Neymar a világ egyik legjobb játékosa, így ha a Barcelonát erősítené, az megnövelné az esélyeinket céljaink elérésére. Végül nem csatlakozott hozzánk, így nem tudunk mást tenni, tovább kell lépnünk.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Barcelona vezetése minden tőle telhetőt megtett-e Neymar leigazolásáért, azt mondta: „Nem tudom, hiszen nem voltam ott a tárgyalásokon, erről nincs információm”.

„Neymarral beszéltem a nyáron, vissza akart térni és remélte, megoldódik a helyzete, de a klub oldaláról nem tudok nyilatkozni. Azt is megértem, hogy ez egy nehéz helyzet, a PSG pedig kemény tárgyalófél, már csak a múltban történtek miatt is. Ha valaki a világ egyik legjobb játékosát akarja leigazolni, sosem egyszerű.”

Az átigazolási időszakban megjelentek olyan hírek, hogy a játékosok kérték a Barcelona vezetőségét, hozzák vissza Neymart.

(fotó: EPA/ADAM S DAVIS)

„A játékosok nem kértek semmit – szögezte le Messi. – Amikor hallottuk, hogy van esély a visszatérésére, elmondtuk a véleményünket, de sosem mondjuk meg, mit kellene vagy nem kellene tennie a klubnak. Minden kiszemelt játékossal kapcsolatban elmondjuk a véleményünket, így volt ez Griezmann esetében is.”

„Már hozzászoktam, hogy arról pletykálnak, én hozok meg döntéseket a Barcelonánál vagy az argentin válogatottnál, de ennek semmi köze a valósághoz. Én is csak egy játékos vagyok, tudom mi a szerepem, és tudom mi az igazság.”

Jövőjéről

Messit nehéz Barcelonán kívül látni, annak ellenére is, hogy információk szerint jelenlegi szerződése értelmében jövő nyáron akár ingyen is távozhat. Az interjú során Messi ezt nem erősítette meg és nem is cáfolta.

(fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)

„A hosszabbításról már régen megegyeztünk, csak még nem írtunk alá semmit. Ha rajtam múlik, addig maradok, amíg a testem képes azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól. Ez a klub az otthonom, amíg versenyképesek vagyunk és sikeresek, nem gondolok a távozásra. Én nem foglalkozok szerződésekkel, édesapám kezeli ezeket az ügyeket, én csak a gondolataimat osztom meg vele.”

„Engem nem motivál az egyre magasabb fizetés vagy kivásárlási ár. Engem a pályán elért sikerek motiválnak, azért akarok itt maradni, hogy győzzek a csapattal.”

A 2018/19-es szezonról

„Egészen a végéig egy remek szezon volt, de az utolsó két mérkőzés mindent elrontott – utalt Messi a Liverpool elleni BL-elődöntő visszavágójára és az elvesztett kupadöntőre. – A BL-kiesés rossz fényt vetett az egész idényre, pedig ha az összképet nézzük, remek teljesítményt nyújtottunk, közel voltunk a triplázáshoz, de azon a meccsen valami eltörött és a kupadöntőre is rányomta a bélyegét. A bajnokságot megnyertük, de célunkat nem értük el.”

Mit tanult a Roma és Liverpool elleni kudarcokból?

„Ha előnyben is vagy, egyetlen rossz meccs a végét jelentheti mindennek. Ha BL-t akarsz nyerni, nagyon fontos, hogy idegenben is gólt, gólokat szerezz, ha nem teszed, nagyon nehézzé válik minden. Amikor legutóbb BL-t nyertünk, minden idegenbeli mérkőzésünkön betaláltunk.”

Lionel Messi a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (Fotó: EPA/Peter Powell) Messi a Liverpool–Barcelona BL-elődöntőben 2019. május 7-én (fotó: EPA/Peter Powell)

A nyári igazolásokról

„Nem tudom megmondani, hogy erősebbek lettünk vagy sem. Az előző szezonban is nagyon erős csapatunk volt, ezen a nyáron fontos játékosok érkeztek, akik mélységet és variációs lehetőségeket adnak a keretnek. Csak a szezon végén tudjuk majd megmondani, az idei vagy a tavalyi csapat a jobb-e, hiszen attól függ, mit érünk el.”

Dembéléről

„Ő egy kiemelkedő tehetség, aki bármit elérhet. Még mindig nagyon fiatal, ez a szezon egy fontos lépcsőfok lesz számára, a szurkolók azt várják, magasabb szintre lépjen. Ha kellő profizmussal kezeli ezt a helyzetet, sikeres lesz a Barcelonánál, nem kétség, hogy ezt akarja. Az előző idényben sérülések hátráltatták, ráadásul kritikus pillanatokban, amikor a csapatnak nagy szüksége volt rá. Remélem, a jövőben elkerüli balszerencse és megmutathatja, milyen sokra hivatott.”

(fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)

A hatodik Aranylabdáról

„Furcsa ez a díj, nem tudom, hogy esélyes vagyok-e, szerintem valójában senki sem tudja, ki a favorit. Az utóbbi időben a csapatszinten elért sikerek többet nyomtak a latba, ami szerintem nem rossz irány. Olykor egy válogatott torna billenti el a mérleg nyelvét, nem tudom, idén mi dönt majd. Sosem foglalkoztam azzal, hogy favorit vagyok-e, már többször hangsúlyoztam, az egyéni díjak számomra másodlagosak.”

Zürich, 2016. január 11. Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára, miután átvette az Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján 2016. január 11-én. (MTI/EPA/Valeriano Di Domenico) (fotó: MTI/EPA/Valeriano Di Domenico)

A Bajnokok Ligája és a La Liga fontosságáról

„Minden szezonnak úgy megyünk neki, hogy minden létező trófeát meg akarunk nyerni. BL-t régen nyertünk, így rendkívül fontos, hogy visszatérjünk a csúcsra, de személy szerint nem tudok és nem is akarok különbséget tenni a Bajnokok Ligája és a spanyol bajnokság között. Mindkettőt meg akarom nyerni.”

Van, hogy fárasztó Messinek lenni?

„Fárasztó? Soha! Csodálatos életem van, hálás vagyok érte. Az igaz, hogy néha szeretnék észrevétlen maradni, főleg akkor, amikor a családommal lehetek. Az emberek akkor is autogramot kérnek, amikor reggel iskolába viszem a gyermekeimet, sokszor félig még alszom. Persze nem panaszkodhatom.”

A közös vacsoráról Cristiano Ronaldóval

(fotó: EPA/Harold Cunningham)

„Már sokszor mondtam, nincs problémánk egymással. Sosem voltunk barátok, de talán csak azért, mert nem játszottunk egy csapatban, szinte csak díjátadókon találkozunk. Legutóbb egész sokat beszélgettünk. A vacsoráról nem tudok nyilatkozni, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, mindegyikünk éli a saját életét, de természetesen elfogadnám a meghívást. ”

Forrás

További tartalmak