Musorujsag
Élő Eredmények

Negyvenhárom évesen elhunyt a Rangers holland válogatott exjátékosa

Negyvenhárom évesen elhunyt a Rangers holland válogatott exjátékosa

MTI
Negyvenhárom évesen elhunyt Fernando Ricksen, a Glasgow Rangers egykori holland válogatott futballistája, aki 2013 óta harcolt az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű idegrendszeri betegséggel.

„Hősiesen küzdött ezzel a szörnyű betegséggel, sohasem felejtik el a csapattársai és a Rangers-szurkolók” – nyilatkozta Stewart Robertson klubigazgató.

A kórnál, melyben Ricksen szenvedett, a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegség kiváltó oka nem ismert és nem gyógyítható.

A 12-szeres válogatott játékos – aki a Fortuna Sittardban, az AZ Alkmaarban és az orosz Zenitben is megfordult – egy alapítványt hozott létre azért, hogy sorstársainak segítsen, 2015-ben egy jótékonysági mérkőzésen 320 ezer fontot gyűjtöttek össze.

Ricksen 2014-ben az RKSV Minortól vonult vissza, de utolsó olyan csapata, melyben pályára is lépett, a Fortuna Sittard volt – utolsó meccsét 2012. november 16-án játszotta a klub színeiben.

További tartalmak