Musorujsag
Élő Eredmények

Három magyar sportoló már biztosan érmes a mexikói vb-n

Három magyar sportoló már biztosan érmes a mexikói vb-n

MTI
A magyar muay thai-válogatott tagjai a negyedik napot követően tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek a mexikói Cancúnban zajló világbajnokságon, hárman közülük pedig érmes helyen végeztek.

A magyar szövetség beszámolója szerint Spéth Norbert (67kg/A kategória) két, ifjabb Kurdy István (63,5kg/B kategória) három, míg Nagy Ede (+91kg/B kategória) egy győzelemmel már bejutott a négy közé, tehát dobogóra állhat majd.

Herczeg Alex Valentin (57kg/B kategória) és Bereczki Dominik (75kg/B kategória) egy-egy győzelemmel, illetve vereséggel a legjobb nyolc között folytathatta szereplését, az elődöntőbe jutás azonban nem jött össze.

A 3. nap végén Magyarország vezette a delegált országok ranglistáját (77 ország, 404 harcos) hatból hat győzelemmel.

Borítókép: Remekül szerepelnek a magyar muay thaiosok a mexikói vb-n (Fotó: muaythai.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hét aranyérmet vár magától a hazai világkupán a fiatal magyar kick-boxos
Az év egyik legrangosabb kick-box világversenyét rendezik péntektől vasárnapig Budapesten. A 24. Magyar Kick-box Világkupán hazai részről a tavaly őszi budapesti vb diadalainak a megismétlése a cél. A szövetség emellett a „tömegesítést” tűzte ki feladatul maga elé: hogy a sportágat űzők létszáma elérje a 10 ezer főt. A legújabb sportdiplomáciai siker, hogy Magyarország elnyerte a 2019-es utánpótlás Eb megrendezését.
Küzdősportok