Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb-ről is érmeket vár a muay thaiosok kapitánya

M1/m4sport.hu
Minden idők legsikeresebb vb-szereplése után, már az Európa-bajnokság van a célkeresztben.
Remekül szerepelnek a magyar muay thaiosok a mexikói vb-n (Fotó: muaythai.hu) Remekül szerepelnek a magyar muay thaiosok a mexikói vb-n (Fotó: muaythai.hu)

A magyar válogatott minden idők eddigi legjobb szereplését tudja maga mögött, hiszen három éremmel tért haza a múlt heti mexikói muay thai világbajnokságról. A magyar küldöttség egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a világbajnokságot, összesen 14 mérkőzést vívtak, 9 győzelmet arattak és 5 vereséget szenvedtek.

A csapat legeredményesebb versenyzője Spéth Norbert volt, aki  a 67 kilósok elit kategóriájában három megnyert találkozó után a döntőben az egyeduralkodó orosz Dimitrij Varac-cal szemben maradt alul

Bányász Adrián a válogatott szövetségi kapitánya szerint versenyzője már megérett az elit kategóriára, amit jól bizonyít, hogy a döntőben is méltó partnere volt a legyőzhetetlennek számító orosszal szemben.

Ehhez a sporthoz magas fokú intelligencia kell. ez nem arról szól, hogy edzéseken sérüléseket okozzunk, hanem alaposan felkészüljünk és a versenyeken mindent kiadjunk magunkból” – mondta a szakember.

A kapitány külön kiemelte, hogy mind az öt magyar versenyző pontszerző helyen végzett és valamennyien győzelemmel tudtak kezdeni a versenyen. „Ez a viadal tényleg arról szólt, hogy ott volt mindenki. 77 ország volt jelen és Kurdi István úgy lett bronzérmes, hogy négy győzelmet aratott” – mondta Bányász.

Nekem mindig azaz elvárásom, ha bemegyünk a szorítóba, akkor „haljunk meg” a szorítóban. Ha valaki mindent megtesz a győzelemért, akkor a többit bízzuk a sorsra és a pontozóbírókra. ezt a srácok megvalósították” – mondta a kapitány.

Sok idő nincs a pihenésre, hiszen hat hét múlva kezdődik az Európa-bajnokság Prágában. „Mindig a legrosszabbra számítok és a legjobbat remélem. Nagy delegációval szeretnénk kimenni és mindenképp érmeket, minél fényesebb érmeket szeretnénk hazahozni” – mondta elvárásairól, terveiről Bányász.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

További tartalmak