Musorujsag
Élő Eredmények

Dróth Zoltán: Benne van a pakliban, hogy eligazolok Kazahsztánból

Dróth Zoltán: Benne van a pakliban, hogy eligazolok Kazahsztánból

M4 Sport
Válogatott futsalosunk, Dróth Zoltán csapata, a Kajrat Almati nem jutott be az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe, miután vereséget szenvedett a tavalyi döntős, Inter Movistartól. A magyar légiós a csütörtöki Sportreggeliben beszélt a mérkőzésről és jövőjéről, amit nem biztos, hogy Kazahsztánban képzel el.

Szerdán és csütörtökön is bajnoki mérkőzést játszott kazah csapatával Dróth Zoltán, akivel internetes kapcsolaton keresztül készített interjút az M4 Sport stábja. Csütörtökön ráadásul a bajnoki tabella nagy játékerőt képviselő, jelenlegi második helyezettjével játszik a Kajrat.

A kazah együttes a címvédő Inter Movistartól szenvedett 5–3-as vereséget az UEFA Futsal Cup elitkörében, és így nem jutott be a Final Fourba.

„Szerintem már a legjobb 16 között rontott a csapat, hiszen második kalapba kerültünk és biztos volt, hogy nagyon erős csapatot fogunk kapni a nyolc között. Nagyon jó mérkőzés volt – tért át a találkozóra Dróth Zoltán. – Jól kezdtünk, sokáig 3-3 volt a mérkőzés állása, végül azonban kikaptunk 5–3-ra, de az Inter is számított a favoritnak, úgy gondolom, a végső győzelemre is ez a csapat a legesélyesebb.” Hozzátette, talán nem az utolsó kör miatt csalódottabb a klub, mert, ahogy említette „ez a hajó a 16 között ment el”. Az együttes már a két hét múlva esedékes kupadöntőre és a bajnokságra koncentrál.

Dróth 2016-ban igazolt a kazah Kajrathoz, majd két évvel meghosszabbították a szerződését.

„Nagyon nehéz döntést kellett hoznom, elsősorban azért, mert a feleségem várandós a második gyermekünkkel, így legfőképp a család miatt volt ez nehéz. Plusz a válogatott miatt sokat kellett utaznom, ami nagyon fárasztó az időeltolódás következtében. Nem egyszerű itt egyedüli magyarként helyt állni, és sokkal többet kell tenni, mint egy hazai játékosnak.”

Ugyanakkor elmondta, a majdnem két év alatt már megszokta a környezetet, a várost.

Olaszországból és Spanyolországból is voltak érdeklődők Dróth Zoltán iránt, elárulta, van most is lehetősége máshol folytatni.

„Meg is fordult a fejemben, hogy máshol folytatom. Így, hogy búcsúztunk a Futsal Cupból, a bajnokságnak legkésőbb áprilisban vége lesz, már akkor utazhatnék haza Magyarországra. Elgondolkoztam ezen, talán még ez is benne van a pakliban. Nem tudom, hogyan alakul, majd januárban kiderül.”

Dróth Zoltán elárulta születendő gyermeke nevét is az M4 Sport napindító műsorában, a videóra kattintva Ön is megtudhatja.

További tartalmak