Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK-nál minden klappol, a Csákvár is rendezte sorait

Az MTK-nál minden klappol, a Csákvár is rendezte sorait

M4 Sport
A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában találkozik egymással a bajnokságban magabiztosan menetelő MTK és a bukdácsoló Csákvár.

Nagyon rosszul indult a 2017/2018-as Merkantil Bank Liga a Csákvár számára, ugyanis a 11. fordulóig nyeretlen volt az együttes, mindössze három döntetlent tudott összehozni a Fejér megyei alakulat.

A mélyrepülés után a 8. fordulóban leváltották Szanyó Károly vezetőedzőt, a helyére pedig Szijjártó Istvánt nevezték ki, akinek – elődjéhez hasonlóan – nem indult túl jól idénye a csapatnál, azonban a 12. fordulóban megszerezték első győzelmüket.

„Három mérkőzésen három zakóval kezdtem, de ez benne van egy ilyen váltásban – mondta Szijjártó István. – Egy kicsit későn kezdtünk el jobban szerepelni, még nincs itt az ideje arról beszélni, hogy nagy fejlődésen mentünk át. Apró lépésekkel haladunk és ezt is várom el, mert nagyon kaotikus állapotban kerültem oda. Rendezni kellett először a sorokat, ami most sikerült és innentől lehet arról beszélni, hogy talpra állunk.”

Ellentétben a Csákvárral, az MTK-val minden a legnagyobb rendben van, a bajnokságban menetelnek, a Magyar Kupában magabiztosan jutottak tovább és nehezen elképzelhető, hogy az idény végén nem a fővárosi lesz az egyik feljutó csapat.
Ennek ellenére a kék-fehérek csapatkapitánya, Kanta József elmondta, mégsem állhatnak úgy pályára, hogy lebecsülik az ellenfelet, mert akkor nem itt tartanának.

„Hibát követnénk el, ha változtatnánk a hozzáállásunkon. Egyelőre minden klappol, jól állunk, de a célunk nem csupán a feljutás, meg akarjuk nyerni a bajnokságot” – nyomatékosította a 33 éves labdarúgó.

A két csapat az első fordulóban találkozott egymással, akkor az MTK 2-1-re győzte le a csákváriakat.

Kanta József, annak ellenére, hogy sérülés miatt ő csak tavasszal lesz hadra fogható, úgy véli, erős kerettel lépnek pályára a vasárnapi összecsapáson, bizakodva várják a találkozót és természetesen örülnek annak, hogy a Magyar Kupában tovább jutottak, ráadásul megye I-es ellenfelet sorsolt nekik Német Krisztián. „Titkon abban is reménykedünk, hogy a döntőig menetelünk a Kupában, egyszer ez már sikerült a másodosztályból.”

Az NB II-ben hátralévő két fordulót a tavaszi félévből hozták előre, Szijjártó István szerint, mivel csapat lendületben van, nekik nem jön a legjobbkor a szünet.

„Bekapcsolódtunk egy programba, amely a Puskás Akadémiához tartozik. A célja az, hogy egy kimenő csapata legyen a Puskásnak egy magasabb osztályban, így a Csákvárt bevonták ez alá a program alá – mondta el a csákvári tréner. – Azok a fiatalok kaphatnak több szerepet, akikre majd az NB I-ben számítunk. Van is rá több tehetséges játékosunk, és ezt szeretnénk állandósítani, így a közeljövőben ezek a labdarúgók egy magasabb szinten tudnak majd játszani.”

Az MTK-Csákvár összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti vasárnap 15:00-tól.

További tartalmak