Musorujsag
Élő Eredmények

Már nem Dzsudzsák a legértékesebb magyar futballista

m4sport.hu
A hat legértékesebb magyar labdarúgó értéke alig haladja meg a 20 millió eurót.

A Nemzeti Sport Online írta meg, hogy hosszú idő után nem az arab emírségekbeli al-Vahda játékosa, Dzsudzsák Balázs, hanem Nikolics Nemanja, a Chicago Fire csatára a legértékesebb magyar labdarúgó – a mértékadó Transfermakrt 4,5 millió euróra becsüli a piaci értékét.

Nikolics Nemanja és Pátkai Máté (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert) Nikolics Nemanja a legértékesebb magyar (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A változás nem meglepő, hiszen Nikolics remek klubszezont tudhat maga mögött. 2017 januárjában lengyel gólkirályként igazolt az MLS-ben szereplő Chicago Fire-hez, amelyben 24 találattal szintén gólkirály lett (David Villát megelőzve), klubjánál őt választották a legértékesebb játékosnak és a szurkolók szavazásán is a legjobb lett, illetve az év csapatába is beválasztották. Az MLS legértékesebb játékosa szavazáson a harmadik helyen végzett Diego Valeri és David Villa mögött.

Eközben Dzsudzsák Balázs piaci értéke 4,25 millió euróra csökkent, de ezzel még mindig második, a harmadik helyen idei BL-szereplő magyar, Gulácsi Péter az RB Leipzig kapusa áll (4 millió euró). Némi szerencsével akár a kieséses szakaszban is találkozhatunk vele a Bajnokok Ligájában. A negyedik helyre a Bolognában ebben a szezonban peremembernek számító Nagy Ádám került (3,5 millió euró), őt követi a Dinamo Kijev válogatott hátvédje, Kádár Tamás, illetve a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám 2-2 millió euróval.

További tartalmak