Musorujsag
Élő Eredmények

Oenning: Úgy nehéz nyerni, ha csak 10-11 játékossal lehet edzeni

M4 Sport
Nehéz heteket él meg a Vasas és szurkolótábora: az angyalföldi együttes hét mérkőzés óta képtelen nyerni a bajnokságban, így a középmezőny aljára zuhant, mindössze négy pontra van a kiesőhelytől. Michael Oenning vezetőedzőnek ráadásul kis túlzással az is gondot okoz, hogy tizenegy hadra fogható játékost találjon az öltözőben, hiszen a példátlan sérüléshullámon kívül James Manjrekarra sem számíthat a hétvégén.

A szakvezető úgy gondolja, csapata idén is játszott kitűnő mérkőzéseket, például a Videoton és a Honvéd ellen, igaz voltak nagyon gyenge találkozóik is.

Michael Oenning (fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

„El kell fogadnunk, hogy ha nem a legerősebb kezdőtizenegy fut ki a pályára, akkor nem biztos hogy meg tudunk felelni az elvárásoknak – nyilatkozta Oenning az M4 Sport televízió Játékoskijáró című műsorában. – Mindenki egy jó Vasast szeretne látni a mérkőzéseken, természetesen én is. Azt szeretném, hogy minden találkozót megnyerjünk , de ez nem lehetséges.”

„Mit tudsz csinálni, amikor 10-11 játékossal tudsz csak edzeni?” – kérdezte a vezetőedző, majd hozzátette, hogy normális esetben kétszer ennyi játékos kellene ahhoz, hogy gyakorolhassák a mérkőzésszituációkat. „De így is azt látom, hogy jó a csapategység, a játékosok motiváltak. Nyilván a szurkolók elégedetlenek és félnek kicsit, hiszen nagy a különbség a tavaszhoz képest. A téli szünetet követően új erőre fogunk kapni” – ígérte Oenning.

A téli szünet előtt azonban a második helyezett Ferencváros ellen kellene javítania a Vasasnak, a két német edző csatája általában remek összecsapásokat szokott hozni.

„Ezek a mérkőzések különlegesek, a ferencvárosiak ellen mindenki jól szeretne szerepelni, sőt mindenki le akarja őket győzni. A feladat nehéz, de nem lehetetlen” – jelentette ki a Vasas szakvezetője. Felhívta a figyelmet, hogy a zöld-fehérek nagyon jó formában játszanak, így a legjobb tudásukat kell hozniuk ellenük.

Oenning szeret Thomas Doll ellen meccselni, és úgy gondolja, ez fordítva is igaz. Ráadásul a Fradi versenyben van a bajnoki címért, így számára is nagy tétje van a találkozónak. „Ez lehet a mi nagy esélyünk, de ehhez kilencven percen keresztül kell jól teljesítenünk.”

Sajtóhírek szerint épp a Ferencváros csapatából erősítene Michael Oenning, hiszen a zöld-fehéreknél a keretből is kiszoruló Bognár Istvánt szívesen látná Angyalföldön. Ezeket a pletykákat nem cáfolta, de nem is erősítette meg a német szakember: „Az elmúlt két évben soha nem kommentáltunk átigazolási pletykákat, csak ha konkrétumról volt szó. Nem ez a legjobb alkalom arra, hogy különböző játékosokról beszéljek, ez most nem kérdés a számomra.Meglátjuk, hogy igazak-e a pletykák.”

Ha már a pletykáknál tartunk, a Vasas rossz formája miatt adódik a kérdés, hogy vajon tavasszal is Michael Oenning irányítja-e a piros-kék csapatot?

„Miért ne maradnék a Vasas edzője? Szeretem a klubot, nem szeretném itt hagyni a csapatot. Budapest nagyon különleges város, a családom is nagyon szereti. Ez a legjobb hely számomra, komoly céljaim vannak még a klubnál” – mondta az edzőkérdésre reagálva a német szakember.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

15:30   Balmazújváros–Mezőkövesd (m4sport.hu)

15:30   Haladás–Videoton (m4sport.hu)

15:30   Honvéd–Paks (m4sport.hu)

15:30   Puskás Akadémia–Újpest (m4sport.hu)

16:00   Diósgyőr–Debrecen (M4 Sport, m4sport.hu)

19:30   Vasas–Ferencváros (M4 Sport, m4sport.hu)

További tartalmak