Doll: „Ha a magyar futballban ez a tisztelet, akkor jó éjszakát!”

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Vasast 2–0-ra legyőző, ennek és a Videoton szombathelyi vereségének köszönhetően pedig a tabella élén telelő Ferencváros vezetőedzője nem volt elégedett csapata elhelyezésével az angyalföldiek ideiglenes albérletében, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

2017 utolsó NB I-es találkozója után Doll azért panaszkodott, mert a Ferencvárosnak a hazai és a vendég öltözőben sem jutott hely és egy százméteres folyosón át kellett megközelíteniük a pályát. A német szerint ez nem volt korrekt döntés, majd hozzátette, a jövőben a Groupama Arénában is ott juthat hely egy csapatnak, ahol egyébként a fűnyírókat tárolják.

Thomas Doll - MTI Fotó: Kovács Tamás Thomas Doll a győzelem ellenére  (fotó: MTI/Kovács Tamás)„Mielőtt a mérkőzésről beszélnék, a kezdő sípszó előtt azon bosszankodtam, milyen volt az öltözőnk. Ha ez a tisztelet a magyar labdarúgásban, akkor jó éjszakát! De mindegy igazából” – kezdte sajtótájékoztatóját a Ferencváros vezetőedzője, aki egy későbbi kérdésre felelve fejtette ki bővebben, mire is gondolt pontosan.

Olyan helyen öltözködtünk, amelyről azt gondoltam, már nem is a stadion része. 100 méteres folyosón kellett áthaladni. A Vasas ott volt, ahol általában a vendégcsapat szokott lenni. Vagy mi vagy a Vasas mehetett volna a hazai öltözőbe. Nem tartom korrekt dolognak, nem tudom, ki döntötte el, úgy éreztem, ilyet nem illik. Előfordulhat, hogy legközelebb a Groupama Arénában mi is találunk még olyan öltözőt, ahol a fűnyírók szoktak állni.”

Doll ezután hozzátette, azt is tiszteletlenségnek tartja, hogy német kollégája, a Vasasnál „remek munkát végző” Michael Oenninggel kapcsolatban néhány gyengébb eredmény után már a menesztéséről ír a hazai sportsajtó és új edzőről spekulálnak.

„Örülnék annak is, ha egyszer egy olyan játékos szerepelne a címlapokon, aki nem tudta jól lekezelni a labdát, és nem mindig az edzők, akik azért jó munkát is végeznek” – zárta – az M4 Sport Facebook-oldalán élőben közvetített – sajtótájékoztatóját a német szakvezető.