Musorujsag
Élő Eredmények

Leekens vagy Rossi? – az olasz szakember válaszolt

M4 Sport/m4sport.hu
A Budapest Honvédot magyar bajnoki címig vezető Marco Rossi neve is felvetődött a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, amikor Bernd Storck távozott a magyar labdarúgó-válogatott éléről. Az olasz szakember az M4 Sportnak elárulta, hogy szerinte jól döntött-e a szövetség a belga Georges Leekens kinevezésével.

Rossi az OTP Bank Liga 2016/2017-es szezonjának megnyerését követően a DAC együtteséhez szerződött, amellyel sikeres őszi idényt produkált a szlovák élvonalban. A folytatást a tabella negyedik helyéről várhatják a dunaszerdahelyiek.

Bernd Storck menesztését követően Marco Rossi neve is felröppent lehetséges kapitányként a médiában, amelyről az olasz tréner a következőket mondta: „Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy egyáltalán szóba került a nevem, mint esetleges magyar szövetségi kapitány, bár hivatalosan senki nem keresett meg ez ügyben.”

Rossi elárulta, beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökével, Csányi Sándorral, aki közölte vele, hogy már felvette a kapcsolatot Georges Leeekensszel.

„Ha engem kérdeznek ma, a magyar futball ilyen nehéz helyzetében nem kérdés, hogy Leekens vagy Rossi, az előbbi a megfelelő választás.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rossi: Mindenki tudja, mit érzek a magyarok iránt
A Budapest Honvéd a 2017-es évben Marco Rossi irányításával 24 év után nyerte meg a magyar labdarúgó bajnokságot. Az olasz szakember a váratlan diadal ellenére még az ünnepi hangulatban jelentette be, hogy távozik a kispesti klubtól.
Magyar futball