Musorujsag
Élő Eredmények

Csertő Aurél szerint csapatában maradtak még tartalékok

Csertő Aurél szerint csapatában maradtak még tartalékok

paksifc.hu
Az OTP Bank Ligában szereplő Paks vezetőedzője, Csertői Aurél szerint bár nem szerepelt rosszul a csapat az ősszel, mégsem teljesen elégedett, pontosan tudja, miken kell majd javítani a téli szünetben, s várhatóan a keret is átalakul valamelyest, hogy a tavaszi szezonban még eredményesebben szerepeljenek az atomvárosiak.

A Paks 19 forduló alatt 24 pontot szerzett az OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjában, így a hetedik helyről várja a tavaszi folytatást. A csapat vezetőedzője, Csertői Aurél értékelte az együttes őszi szezonját.

„Hogy jó volt az őszünk, vagy rossz, nézőpont kérdése. Én pontokban gondolkozom, és ha így nézzük, akkor volt még a csapatban. Sajnos voltak olyan meccseink, amikor hiába játszottunk jobban, mint ellenfelünk, mégis vereséget szenvedtünk. Például a legutolsó Honvéd elleni meccsünk is ezek közé tartozik. Legalább egy döntetlent megérdemeltünk volna. Sok gólt kaptunk ősszel, ami eddig nem volt ránk jellemző. Ezen tavasszal mindenképp javítanunk kell. Illetve ezen is, hiszen az is probléma volt, hogy az adódó lehetőségeinkből keveset tudtunk kihasználni, szóval ebben is fejlődnünk kell.”

Csertői komoly küzdelemre számít tavasszal, mert két csapat kivételével nagyon együtt van a mezőny.

„A két éllovast, a Ferencvárost és a Videotont leszámítva teljesen egyformák a csapatok. Persze a listavezetők sem verhetetlenek. Mi is olyan meccseket játszottunk ellenük, amelyeket egyáltalán nem kell szégyellnünk, viszont ezeknek a csapatoknak mindenkinél jobb a játékosállományuk. Így sok olyan futballistájuk van, akik egymaguk el tudnak dönteni egy-egy mérkőzést.”

Csertő szerint szomorkodásra nincs ok, de a hurráhangulatra sem szolgálta még rá a Paks Csertő szerint szomorkodásra nincs ok, de a hurráhangulatra sem szolgálta még rá a Paks (Fotó: m4sport.hu)

Mint kiderült, a csapat játékosállományában változásokat terveznek a télen, ám ez nem ígérkezik könnyűnek.

„Tervezünk új igazolásokat, és minden bizonnyal lesznek majd távozó játékosok is. Vannak már kiszemeltjeink, de még korai lenne bármi konkrétumról beszélni. Még csak a tárgyalások elején járunk. Azért az látszik, hogy ebben a téli időszakban nehéz lesz minőségi futballistákat igazolni.”

A tavaszra való felkészülésünk 2018. január 9-én kezdődik, de addig sem lazsálhatnak a paksi labdarúgók.

„Az alapozás kezdetéig sem pihenhetnek százszázalékosan a játékosok, egyéni edzéstervet kapott mindenki. Ezt a mai GPS technikával követni is tudjuk, tehát folyamatosan tájékozódhatunk a fiúk állapotáról a szünet alatt is. Abban bízom, hogy a jövő év elején egy hasznos alapozást tudunk majd elvégezni, aminek következtében jobb tavaszt tudunk produkálni, mint amilyen az őszünk volt.”

További tartalmak