Az érkezők bemutatásával kezdődött a kispesti felkészülés

Egyhónapos szünet után szerdán újra benépesült a Bozsik Stadion, ahol a klubelnök bemutatta a csapatnak az új vezetőedzőt, Supka Attilát és a bajnok friss szerzeményét is.

Fizikális felméréssel és az érkezők bemutatásával kezdődött a Budapest Honvéd felkészülése a Bozsik Stadionban, ám nem Kispesten, hanem az ESMTK-pályán zajlik majd a csapat alapozása.

A klub honlapjának beszámolója szerint a decemberben kinevezett Supka Attila és januárban igazolt Heffler Tibor bemutatása után George F. Hemingway elmondta, olyan idényt szeretne, mint amilyet a tavaly tavaszi menetelés eredményezett. Hemingway beszámolt arról is, hogy Mark de Vries továbbra is a szakmai stáb tagja, és a jövőben Buda Katinka személyében gyógytornász is segíti a csapat munkáját.

A kispestiek február 5-én tíznapos edzőtáborba utaznak, ahol négy nemzetközi felkészülési mérkőzést játszik a gárda, idehaza ugyancsak négy edzőmeccsre kerül sor.

Budapest Honvéd (Fotó: honvedfc.hu) Eligazításon a Honvéd labdarúgói (Fotó: honvedfc.hu)Supka Attila székfoglalójában elmondta, sok munka vár a társaságra annak érdekében, hogy a kitűzött célt elérje, ami a nemzetközi kupaindulást jelenti.

Az eligazítás után került sor a fizikai felmérésre, amelynek célja, hogy a stáb tisztában legyen a játékosok fizikai állapotával. Nagy István erőnléti edző szerint az 1600 méteres futás eredményéből többek között a savasodás határa is megállapítható, ami fontos információ az edzők számára. Délután konditerembe vonult az együttes, ahol funkcionális erősítéssel kezdenek a játékosok, a has- és törzsizomfejlesztő gyakorlatok kerülnek előtérbe.

További hír a Honvéd háza tájáról, hogy féléves kisvárdai szereplés után Erdélyi Botond visszatért Kispestre, valamint, hogy Villám Balázs átadólistára került.

A Budapest Honvéd felkészülési menetrendje ide kattintva elérhető.