Musorujsag
Élő Eredmények

Huszti: Nem gondoltam, hogy még pályára lépek a magyar élvonalban

Huszti: Nem gondoltam, hogy még pályára lépek a magyar élvonalban

MTI
Huszti Szabolcs korábbi válogatott labdarúgó csütörtökön a Videoton FC csapatához szerződött.

Az OTP Bank Ligában második helyen álló székesfehérvári klub honlapjának beszámolója szerint a középpályás 12 és fél év után tér vissza Magyarországra.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt. Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.

A válogatottban 51-szer lépett pályára, de 2010 után lemondta a szereplést.

A játékos péntektől már új csapattársaival együtt készül, de mivel a térdét tavaly nyáron megműtötték, jelenleg azon dolgozik, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

„Korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi” – mondta Huszti.

Huszti Szabolcs (Fotó: EPA/Ronald Wittek) Huszti Szabolcs nem gondolta volna, hogy még pályára lép a magyar bajnokságban (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Elárulta, bár beszélt Kovács Zoltán sportigazgatóval és Marko Nikolic vezetőedzővel is, először úgy volt vele, hogy nem tér haza, de később sok „apró dolog” megváltoztatta a véleményét, illetve Garancsi István tulajdonos és Juhász Roland korábbi válogatott hátvéd is biztosította arról, hogy a csapatnak komoly céljai vannak.

„Hosszútávú szerződést írtam alá, úgy gondolom, jó döntést hoztam” – mondta Huszti.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a középpályás hazacsábítása komoly fegyvertény és büszkeség a klub számára.

„Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett. Hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években” – nyilatkozta a sportigazgató.

Borítókép: Huszti Szabolcs hazatért és a Videoton csapatánál folytatja pályafutását (Fotó: vidi.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek