Novothny Soma: Mindenki tiszta lappal kezdheti

Megbeszéléssel, konditermi, majd átmozgató futóedzéssel telt az Újpest első napja.

A tabella ötödik helyén telelő gárda csütörtökön, teljes létszámban kezdte meg a felkészülést, aminek különösen örül a vezetőedző, Nebojsa Vignjevic, kisebb csodának tartja, hogy mindenki munkára kész állapotban jelent meg az első edzésen.

„Maradt minden a régi: ugyanaz a stadion, ugyanazok az arcok. Viszont az ünnepek után a játékosok pozitív energiával tértek vissza a szezonkezdetre” – nyilatkozta az M4 Sportnak a szakember. A lila-fehéreknél egyelőre nem volt komoly játékosmozgás (csupán Salétros távozott), de biztosan lesz érkező, ha a vezetőedzőn múlik, minőségi játékossal erősít az Újpest.

„Nincs könnyű dolgunk, olyan képességű játékosokat keresünk, mint Bardhi, Diarra vagy Diagne, akik képesek egyénileg is minőségi játékra. Akár a kapu előtt eldönteni a mérkőzést, akár segíteni a társakat.”

Novothny Soma is pozitív benyomásokkal várja a tavaszt, a csatár az utolsó fordulókban megtalálta góllövő cipőjét, és az eredmények is jöttek. „Mindenkinek szünet volt, mindenki tiszta lappal kezdheti. Remélem, tavasszal is a dobogóért tudunk küzdeni” – így az ősz során tíz gólt szerző támadó.

A lila-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy profi szerződést kapott az NB I-es csapatnál a saját nevelésű Németh Kristóf, akire a bal szélen számíthat Nebojsa Vignjevic.

Az újpestiek két hétig idehaza alapoznak, majd Törökországba utaznak edzőtáborba, ahol már a játékon, a taktikai és a technikai elemeken lesz a hangsúly. Az élvonalbeli csapatok menetrendje ide kattintva elérhető.