Musorujsag
Élő Eredmények

Sztárszakács főz a diósgyőri fiatalokra

Sztárszakács főz a diósgyőri fiatalokra

M4 Sport/m4sport.hu
Buday Péter szerint egy labdarúgó-akadémián is arra kell törekedni, hogy a gyerekek élvezzék az étkezést.

A Diósgyőrnél odafigyelnek a fiatalokra. Ez nemcsak a szakmai munkára igaz, hanem a szurkolók számára nem látható világra is. Ennek köszönhetően az ismert szakács, Buday Péter vette át az akadémia konyhájának vezetését. A klub célja, hogy a játékosok mindig jót egyenek és élvezzék az ízeket.

Nagyon szeretem az újdonságokat. Elsőként csináljuk ebben az országban, hogy a gyerekek úgy kapnak enni, hogy az edzői terhelésterminus szerint az orvosi csapat jelöli ki, hogy mit egyenek. Az étel az egy jó dolog, azzal mindig örömet lehet szerezni. Arra kell törekedni, itt az akadémián is, hogy a gyerekek élvezzék az étkezést” – nyilatkozta Buday az M4 Sport Napos Oldal című műsorában.

Elmondta, mivel 14-19 éves fiatalokról van szó, olyan ételeket kell elkészítenie, melyekben sok energia van, hiszen a gyerekek a tanulás mellett fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Éppen ezért minőségi tápanyagnak kell bejutnia a szervezetbe, mert csak akkor tudnak jól teljesíteni.

Egy gyereket meg kell győzni arról, hogy mi a jó, ha valami újat kap. Ha ismeretet adunk, és feldolgozza, hogy ez miért jó neki, mit profitálhat ebből, akkor az újdonságot is könnyebben elfogadja” – magyarázta, hogy miért tart edzés után bemutatót a fiataloknak.

A fiatalok kétféle levesből és kétféle főételből választhatnak, és rengeteg zöldség, illetve gyümölcs szerepel a menükben. Ennek köszönhetően a harmadik fogás háromszor is gyümölcs, kétszer pedig sütemény.

 

További tartalmak