Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai Roland a Nemzetek Ligájáról: Mi vagyunk a favoritok

m4sport.hu | Szerző: Komjáti Kata
Egyetlen magyarként került be Sallai Roland az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által összeállított 50 nevet tartalmazó listájára, amelyen 23 év alatti, ígéretes jövő előtt álló futballisták szerepelnek. Erről, s persze ciprusi klubjáról, az APOEL-ről, a BL-szereplésről és a válogatottról is kérdezte az m4sport.hu a 20 éves labdarúgót.
Sallai a BL őszi csoportkörében a Real Madrid, a Dortmund és a Tottenham ellen is pályára lépett (fotó: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu)

Mit szólt ahhoz, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség beválogatta  az ötven legtehetségesebb, huszonhárom éven aluli fiatalok közé?
Örültem, mert ez egyfajta visszajelzés számomra is, hogy jó munkát végzem, de ezzel nem elégszem meg. Minél több és nagyobb sikert szeretnék elérni a futballban.

Az előző szezonban a Seria A-ban 21-szer lépett pályára, sőt egy gólt is szerzett a Palermo színeiben. Elégedett olaszországi teljesítményével?
Szép időket töltöttem ott, sokat tanultam a csapattársaktól és edzőktől is, profi közegbe csöppentem. Hasznos tapasztalatokat szereztem, sőt a mai napig érdeklődöm utánuk korábbi csapattársam, Balogh Norberten keresztül, akivel már baráti viszony köt össze, tartjuk a kapcsolatot. Nyomon követjük egymás pályafutását, úgy tudom, már rendbe jött a sérülése, újra teljes értékű munkát végezhet.

A 2016-2017-es szezont töltötte a szicíliai csapatnál, 22 mérkőzésen 1 gólt szerzett (fotó: MTI/EPA/Alberto Lancia)

Tavaly nyár óta Cipruson, az APOEL Nicosiában futballozik. Hogyan emlékszik vissza az elmúlt fél évre?
Beletelt egy kis időbe, amíg hozzászoktam az országhoz, és beilleszkedtem a csapatba. Mostanra mintha otthon lennék, jól érzem magam a klubnál. Ami a társaimat illeti, többségük spanyol vagy portugál, kevés a ciprusi közöttük. Jó közösséget alkotunk, s ezáltal a csapat is egyre jobban teljesít. Az elmúlt fél évben az egyik álmom is valóra vált azzal, hogy a BL-főtábláján játszhattam, az pedig csak hab a tortán, hogy olyan topcsapatok ellen, mint a Real Madrid, a Dortmund és a Tottenham. Remélem, még sokszor pályára léphetek hasonló mérkőzéseken.

A magyar labdarúgás ígéretes tehetségének tartják, aki a jövőben meghatározó alakja lehet a válogatottnak. Eddig hat alkalommal játszott címeres mezben, milyen tapasztalatokat szerzett?
Egyik szemem sír, a másik nevet. Az elmúlt időszak eredményei ismeretében senki sem elégedett a válogatottal. Azonban minden labdarúgó pályafutásának az egyik csúcspontja, ha hazáját képviselheti és bizonyíthat, így nekem is. Egyelőre nem lehetek teljesen elégedett, de azért dolgozom, hogy minél többször lehetőséget kapjak a nemzeti csapatban is.

2016-ban mutatkozott be a válogatottban, de az Eb-n nem lehetett ott (fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Erre tétmérkőzésen legközelebb a Nemzetek Ligájában adódhat lehetősége. Szeptemberben indulnak a csoportküzdelmek, ahol Magyarország ellenfelei a görög, a finn és az észt válogatott. Mit gondol erről a négyesről?
Ebben a csoportban mi vagyunk a favoritok, de tudjuk, hogy nemzetközi szinten egy mérkőzés vagy ellenfél sem könnyű. Nem lesz egyszerű feladatunk, de az a célunk, hogy megnyerjük a csoportot.

Georges Leekens személyében új szövetségi kapitány irányítja a csapatot, a belga szakemberről milyenek az első benyomásai?
Egyelőre túl kevés időt töltöttünk együtt ahhoz, hogy teljes képet kapjunk egymásról. Persze elsőre szimpatikus, és jó edzőnek tartom. A többit majd meglátjuk a közös munka során.

További tartalmak