Nikolicsnak nagyon hiányzik Magyarország

Nikolics Nemanja remekül kezdte idei szezonját az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) és a magyar válogatottba is meghívót kapott Georges Leekens szövetségi kapitánytól. A gólérzékeny támadó az M4 Sportreggeliben beszélt céljairól, terveiről és a válogatottról.

Nikolics Nemanjának hiányzik Magyarország (Fotó: facebook.com/nikolicsofficial)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Nikolics duplázott idei első MLS-mérkőzésén a Sallói Dánielt is soraiban tudó Kansas City ellen, és írtunk arról is, hogy a magyar támadó milyen „feltételhez” köti hazatérését a válogatottba.

A 30 esztendős csatár szerint valószínűleg jobban fognak rá figyelni a csapatok, miután első szezonjában gólkirályi címet szerzett, de ezt nem érzi hátránynak, mivel „én is előnyben vagyok, én is ismerem őket és pontosan tudom, hogy mik a gyenge pontjaik, úgyhogy ez egy csata”. Hozzátette, amennyiben elkerülik a sérülések és folyamatosan pályán tud lenni, akkor ő nem fél semmitől: „Nagyon fontos lesz, hogy a csapattársaim hogyan fognak kiszolgálni, mert az én játékstílusomhoz ez nagyon kell. Nem vagyok annyira izgatott, inkább motivált, hogy egy újabb nagyszerű szezont fussak.”

Nikolics statisztika

Nikolics arról is beszámolt, hogy egyelőre azért magas az értéke a játékospiacon, mert a klubcsapataiban évről évre jól szerepelt, pedig ha a válogatottban is több lehetőséghez jutott volna, elképzelhető, hogy az értéke ennél is több lenne. „Most elindult valami a jó irányba, az utolsó két mérkőzésen rúgtam két gólt, pályán voltam végig és remélem, a folytatásban is ebben bízhatok, de egyelőre nem beszéltem erről az új kapitánnyal” – mondta a válogatottról a magyar, lengyel és észak amerikai élvonalban is gólkirályi címig jutó Nikolics.

Nikolics Nemanja (jobbra) és Sallói Dániel egymás ellen léptek pályára, de az összecsapás végén gratuláltak egymásnak (Fotó: facebook.com/salloidaniel) Nikolics Nemanja (jobbra) és Sallói Dániel egymás ellen léptek pályára, de az összecsapás végén gratuláltak egymásnak (Fotó: facebook.com/salloidaniel)A gólerős támadó honvágyáról és terveiről is beszámolt az M4 Sportreggeliben: „Nekem és a feleségemnek is nagyon hiányzik Magyarország. Nem ott nőttem fel és nem ott születtem, de Magyarországon tervezem a jövőmet. Biztosan haza fogunk térni. Hála istennek volt szerencsém egy olyan csapatban játszani, mint a Vidi és nem kellett sietnem külföldre mindenáron. Ha valaki megkérdezné, hogy mit változtatnék a pályafutásomon, azt felelném, nem változtatnék semmit. Most voltunk két hónapot otthon és fel tudtunk töltődni egy kicsit és felkészülni a következő szezonra is.”

Sallói Dániel kezdőjátékosként a Kansas City Chicago Fire felett aratott győzelméből két gólpasszal vette ki a részét és elárulta, Nikolics pont róla rúgta egyik találatát: „Nem tudok mit csinálni, a labda felé megy és nem felém. Abban a pillanatban természetesen semmilyen szinten nem örültem, hogy ő gólt rúgott, de utólag gratuláltam neki.”