Musorujsag
Élő Eredmények

Doll: Mint a Hold a Földtől, olyan messze voltunk a bajnoki címtől

m4sport.hu/M4 Sport
A szezon kezdetén egy petákot sem adott volna a Fradi bajnoki címéért Thomas Doll, aki a Játékoskijáróban beszélt a harmadik csillagról, a Bayern egyeduralmáról, és arról, hogy néha lassítani is kéne a focipályán.

Történelmi év lehet ez a Ferencvárosnak, a zöld-fehérek 30. bajnoki címükre hajtanak, és ha komolyan veszik a kihívást, nem férnek bele olyan botlások, mint a tavaszi nyitófordulóban a Diósgyőr ellen.

Thomas Dollék 2–1-re kikaptak a DVTK debreceni albérletében, a német vezetőedzőt azonban nemcsak a vereség ténye, hanem mikéntje is zavarja.

Újpest-Ferencváros - Thomas Doll - MTI Fotó: Kovács Tamás A német vezetőedző már unja a Bayern németországi egyeduralmát (Fotó: MIT/Kovács Tamás)

„Mindenki csalódott volt a Diósgyőr elleni vereség után. Főleg azért, mert túl könnyen adtuk oda az ellenfélnek a három pontot” – nyilatkozta az M4 Sportnak Doll, aki világosan megfogalmazta a célokat.

„Szeretnénk, ha felkerülne a harmadik csillag a mezünkre, és a Ferencváros megnyerné a harmincadik bajnoki címét, viszont ezért nagyon sokat kell még tennünk.”

A vezetőedző fontosnak tartja, hogy a kisiklás után a Balmazújváros ellen már visszataláltak a helyes útra, és az ötgólos győzelemmel sikerült egy kis önbizalmat is nyerniük.

„Egyetlen dolgunk maradt: ezt a teljesítményt átmenteni a következő fordulókra is” – tette hozzá. Doll megjegyezte, ő már unja a Bayern németországi egyeduralmát, így örül, hogy Magyarországon nem ez a helyzet, és nyílt a pontvadászat. Pedig nyár végén nem vett volna rá mérget, hogy versenyben lesz a Fradi.

„Ha valaki augusztus végén vagy szeptember elején megkérdez a bajnoki címről, akkor csak annyit tudtam volna mondani, hogy olyan távol vagyunk tőle, mint a Hold a Földtől.”

A tavasz egyik ferencvárosi kulcsembere lehet az öt góllal és két gólpasszal álló Amadou Moutari, akiről Doll is nagyon jó véleménnyel van. Remek csapatembernek tartja, szélvész gyors, és a legfontosabb, hogy élvezi, amit csinál, de akár több is lehetne benne.

„Néha túlságosan is gyors. Számos olyan szituáció van, amikor inkább lassítania kéne, és felmérnie az adott helyzetet. Ezt kell megtanulnia” – adott tanácsot támadójának a mester.

„Jól érzem magam Budapesten, és örülök, hogy itt lehetek. Egy olyan csapatban futballozni, mint a Ferencváros, hatalmas megtiszteltetés” – világított rá Moutari arra, nem véletlen, hogy ilyen hasznos tagja a csapatnak.

Az újpesti Windecker József és Balázs  Benjámin mellett a ferencvárosi Moutari Amadou a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2017. július 23-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán) Doll szerint Amadou Moutari szélvészgyors, de néha lassíthatna is (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Élvezi, hogy minden fordulóban meg kell küzdeni a három pontért, és úgy véli, ha szombaton is hozzák a formájukat, nem jelenthet gondot a Puskás Akadémia. A sikerre mindenesetre nagyon éhes, hiszen tavaly közelről láthatta, mekkora ünneplés volt a Magyar Kupa-győzelem miatt.

„A hangulat felejthetetlen volt, mintha álmodtam volna. És ez „csak” egy kupagyőzelem volt. El se tudom képzelni, mi lenne, ha bajnokságot nyernénk.”

Szombaton a Puskás Akadémia ellen egy lépéssel közelebb kerülhet, hogy megtudja.

A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu 19.30-tól élőben közvetíti.

További tartalmak