Musorujsag
Élő Eredmények

Leekens ezért nem hívta meg a válogatottba Sallai Rolandot

m4sport.hu
Georges Leekens kedveli Sallai Roland játékát, mégsem hívta meg a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztán és Skócia ellen készülő keretébe az APOEL támadóját, aki ősszel klubjában a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt olyan csapatok ellen, mint a Real Madrid, a Tottenham vagy a Dortmund.
Sallai Roland (b) és Victor Moore fitness edző (j) a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott fizikai felmérésén az ausztriai Leogang egyik szállodájában 2016. május 30-án. A magyar válogatott június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban. (MTI/EPA/JFK/EXPA) Sallai Roland ezúttal nem készülhet a nemzeti csapattal, de az ajtó nyitva áll előtte (MTI/EPA/JFK/EXPA)

A válogatott élén pénteken, Kazahsztán ellen debütáló belga szakember részletesen kifejtette, miért nem kapott meghívót tőle 20 éves, hatszoros válogatott játékos.

„Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy kedvelem Rolandot és a játékát is. Szerintem tudja, hogy azért nem hívtam be őt, mert voltak vele gondok az U21-es válogatottnál, akárcsak legutóbb. Most nincs a keretben, de legközelebb az ajtó előtte is nyitva áll. Tett egy nagyon szimpatikus nyilatkozatot, miszerint küzdeni fog azért, hogy visszakerüljön a válogatottba. Ez az a reakció, amiért kedvelem Rolandot. Azért nincs most velünk, mert vannak szabályok, amelyek mindenkire vonatkoznak. Ugyanúgy vonatkozik Dzsudzsákra, Gulácsira, mindenkire. Bejelentette, hogy sérült, két napra rá pedig játszott a klubjában. Azonban én ezt elfelejtem neki. Neki is követnie kell a szabályainkat. Fontos, hogy a játékosok tisztában legyenek a határokkal, a profi szemlélettel. Jó játékos válhat belőle, számolok vele a jövőben. Az U21-es ügy miatt nincs most a keretben. Minden tiszta és nagyon egyszerű. Ennyi, téma lezárva.”

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Georges Leekens teljes hétfői sajtótájékoztatóját itt tekintheti meg, a kapitány 27 fős keretével pedig itt ismerkedhet. A magyar válogatott március 23-án, a Groupama Arénában fogadja a kazah válogatottat, négy nappal később pedig a skótokat – az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti. 

További tartalmak