Musorujsag
Élő Eredmények

Otigba: Mostanra tudtam kiteljesedni

M4 Sport
A Fradi 25 éves védője saját bevallása szerint rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül gyermekkorában, de mára sikerült túltennie magát mindenen. Az M4 Sportnak mesélt a szombati, Puskás Akadémia elleni meccsről, melyen megszerezte első gólját zöld-fehér színekben, valamint beszélt labdarúgó-válogatottról is, melynek keretében először kapott helyet.

A Ferencváros az OTP Bank Liga szombati, 23. fordulójában fordulatos mérkőzésen 3-1-re legyőzte a Puskás Akadémia együttesét. A zöld-fehérek első és egyben egyenlítő gólját az együttes védője, az újdonsült válogatott játékos, Otigba Kenneth lőtte, akit a telki edzőtáborban ért utol az M4 Sport vasárnapi, Góóól! 2 című műsora.

A Fradi második gólját is védő játékos szerezte, Miha Blazic személyében. A 25 éves Otigba szerint néha szükség van arra, hogy a védők lendítsék előre a csapatot, mikor a támadók góljai esetleg csak később jönnének.

„Ez egy nagyon fontos gól volt, mert emberhátrányban voltunk. Mentálisan sokat segített, hogy az első félidő után 1-1-es döntetlennel mehettünk az öltözőbe és tudtuk, hogy a hátrány ellenére, így is meg tudjuk nyerni a meccset.”

A játékos elárulta, első elgondolásból nem kapura szerette volna tenni a labdát, hanem a hosszúra visszaadni, ahol a társak érkeztek, azonban „ez így jött ki, szerencsés gól volt”.

Az egyenlítés után Thomas Doll az öltözőben azt kérte Leandrótól, hogy ne húzódjon vissza védekezni, még akkor sem, ha esetleg emberelőnyt alakítanának ki a felcsútiak, akkor se segítsen be a védőknek, mert úgy még több hely nyílik nekik a középpályán. „Tudtuk, hogy ezt a kockázatot be kell vállalnunk.”

Otigba Kenneth Otigba Kenneth első gólját szerezte meg a Ferencváros színeiben.

„Százszázalékig futball volt – felelte a Hollandiában kilenc évet eltöltő védő Hajdú B. István kérdésére, mely arra vonatkozott, hogy külföldön milyen jelzőkkel illetnének egy olyan találkozót, mint a szombati volt. – Ezért mennek ki a szurkolók a pályára. Ez egy kemény meccs volt.”

Otigba Kenneth nagy örömére a magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya, Georges Leekens behívta őt keretébe. Ugyan az utánpótlás válogatottakban már szerepelt, de felnőttbe most először kapott meghívót.

„Nagyon jól érzem itt magam, nagy megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a keretnek. Várom a soron következő edzéseket és meccseket.”

Köztudott volt, hogy a játékos, mivel édesapja nigériai, szeretett volna az afrikai ország válogatottjában szerepelni, de elárulta, az, hogy hazaigazolt Magyarországra nagyban befolyásolta azt, hogy elfogadta Leekens meghívását.

„Nagyon kellemesen fogadtak itt a Fradinál, a szurkolók és a játékostársak is – fejtegette Otigba, majd áttért korábbi nehézségeire. – Kiskoromtól kezdve rengeteg érzelmi megpróbáltatáson mentem keresztül, családon belül és kívül egyaránt. Mostanára tudtam teljesen kiteljesedni és felvállalni mindent.”

A lejátszóra kattintva kiderül, hogyan fogadták a rutinos válogatottak az újoncot, mit gondol az esetleges taktikai változásokról és elárulta, kinek fog szurkolni a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, melynek összes meccsét ő is az M4 Sporton és az m4sport.hu-n nézheti majd élőben.

Otigba Kenneth március 23-án Kazahsztán vagy március 27-én Skócia ellen debütálhat a magyar válogatottban, mindkét összecsapást az M4 Sporton és az m4sport.hu-n láthatják élőben.

További tartalmak