Musorujsag
Élő Eredmények

Kiábrándító vereség Kazahsztán ellen Leekens debütálásán

Kiábrándító vereség Kazahsztán ellen Leekens debütálásán

MTI/m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott Georges Leekens szövetségi kapitány vezetésével vereséget szenvedett első 2018-as mérkőzésén Kazahsztán legjobbjai ellen a Groupama Arénában.

A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek, majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3-1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott. A kazahok 2016 júniusa után nyertek újra mérkőzést.

A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

A kazahok már a himnuszok alatt elnyerték a hazai publikum szimpátiáját, mivel több játékos is a vacogó kísérő gyerekekre terítette bemelegítő felszerelését. A vendégek ezt követően már korántsem voltak ennyire népszerűek, hiszen tíz perc alatt kétgólos vezetéshez jutottak, a magyar szurkolótábornak pedig ebben a pillanatban el is fogyott a türelme. A 21. percben úgy tűnt, magára talált Leekens együttese, ehhez Dzsudzsák Balázs harcossága és Szalai Ádám kissé szerencsés gólja kellett.

A lendület azonban nem tartott ki sokáig, a kazahok szépen lassan visszavették az irányítást, nem sokkal a szünet előtt pedig visszaállították a kétgólos különbséget.

A magyarok belga szövetségi kapitánya három cserével próbálta felrázni a csapatát – a védelemről mindent elárult, hogy a két szélső hátvédet lehozta -, de semmilyen érzékelhető változás nem történt a pályán. A hazai szurkolótábor először csak azt kiabálta, hogy „hol a szívetek”, a 60. percben azonban látványosan sokan inkább a korai távozás mellett döntöttek. Ők már nem látták, ahogy Németh Krisztián egy bombagóllal ismét minimálisra csökkenti a különbséget. A magyar válogatott az utolsó bő húsz percben beszorította ugyan kissé elfáradó ellenfelét, de az eredmény nem változott.

A lefújást követően a játékosok érthetően hatalmas füttykoncertben részesültek, s ugyan kisétáltak a táborhoz, de ez csak „olaj volt a tűzre”, így az öltöző felé vették az irányt.

Eredmény:

Magyarország-Kazahsztán 2-3 (1-3)

Groupama Aréna, 9038 néző, v.: Tomasz Musial (lengyel)
gólszerzők: Szalai (21.), Németh (68.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)
sárga lap: Kleinheisler (47.), Otigba (54.), illetve Posztnyikov (23.), Bejszebekov (55.)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Bese Barnabás (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre (Hangya Szilveszter, a szünetben) – Kleinheisler László (Pátkai Máté, 73.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 68.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Böde Dániel, 76.), Szalai Ádám, Ugrai Roland (Németh Krisztián, a szünetben)

Kazahsztán:
Nenad Erics – Szerhij Malij, Jevgenyij Posztnyikov, Dmitrij Somko, Abzal Bejszebekov – Iszlambek Kuat (Jeldosz Ahmetov, 84.), Baujrzsan Iszlamhan (Dmitrij Mirosnicsenko, 93.), Baktijar Zajnutgyinov (Magomed Paragulgov, 73.) – Jerkebulan Szeidahmet (Jurij Percuh, 60.), Roman Murtazajev (Gafurzsan Szujumbajev, 88.), Szerhij Hizsnicsenko (Jerkebulan Tungisbajev, 76.)

I. félidő:

6. perc: a bal oldali szögletet a rövid oldalra lőtte be Iszlamhan, a labda gyakorlatilag végigpattogott egy méterre a kaputól, s végül a hosszú sarokhoz érkező Murtazajev közvetlen közelről a hálóba lőtt (0-1).

10. perc: Szeidahmet a jobb oldalon két magyar védőt vert át, majd betört a 16-oson belülre, Eleknek kötényt adva passzolt középre, Fiola nem tudott felszabadítani, így Zajnutgyinov nyolc méterről lőhetett, a labda Fiolán megpattanva a bal alsó sarokba vágódott (0-2).

21. perc: Dzsudzsák harcosan szerzett labdát a jobb oldalon, majd gyorsan elvégezte az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást. A labdával Kleinheisler tört a 16-oson belülre, erőből középre lőtte azt, Szalai pedig jó ütemben tette bele a lábát, így a jobb alsó sarokba pattant (1-2).

39. perc: Bese csúszott el hátul, Murtazajev csapott le a labdára, az ötösről még volt szíve tovább passzolni a túl oldalon érkező Szeidahmet elé, aki így senkitől sem zavartatva továbbíthatott a hálóba (1-3).

II. félidő:

68. perc: egy röviden kifejelt beadást Németh 16 méterről kapásból zúdított a kapu bal oldalába (2-3).

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="985914"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Nem meglepő Georges Leekens mogorva arckifejezése, a magyar labdarúgó-válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Kazahsztántól.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/03/D__YT201803230271-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy Ádám elárulta, kivel alszik együtt Böde Dániel
Kivel szeret együtt aludni Böde Dániel, mivel üti el az edzések közötti időt Lovrencsics Gergő és hogyan zajlik a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak felkészítése a mérkőzésekre? Kiderül az MLSZ TV videójából, melyben Nagy Ádám közreműködésével kapták mikrofonvégre többek között Gulácsi Pétert, Lovrencsics Gergőt és Dibusz Dénest.
Magyar futball
Leekens inkább indul Egervárinak vagy Pintérnek, mint Várhidinek
Az elmúlt tíz világ- vagy Európa-bajnoki selejtezősorozatot összesen tíz főállású szövetségi kapitánnyal vívta meg labdarúgó-válogatottunk – igaz, a matematika törvényeinek, így az átlagolás szabályainak is sokszor ellentmondó hazai valóságban nem minden kapitányra jutott egy sorozat. Megnéztük, milyen eredménnyel indultak el a maguk útján, és hogy mennyire igyekeztek már a kezdet kezdetén saját újoncaikkal megtolni a válogatott rendre elakadó szekerét.
Magyar futball