Musorujsag
Élő Eredmények

Leekens folytatja a kísérletezést

MTI
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedd este a skótok elleni felkészülési mérkőzésen is kísérletezni fog, s bízik benne, hogy játékosai visszanyerik önbizalmukat.

Az edzéseken mindenki fegyelmezett és lelkes, ha ezt át tudjuk vinni a mérkőzésre, akkor nyert ügyünk van” – fogalmazott hétfő délután a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a belga szakember, aki péntek este a világranglistán 136. kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereséggel mutatkozott be a nemzeti csapat kispadján.

Budapest, 2018. március 23. Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2018. március 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Georges Leekens szilárdan néz előre, nem foglalkozik a negatív fennhangokkal (MTI/Illyés Tibor)

Hozzátette, nem foglalkozott azokkal a negatív kritikákkal, amelyeket ő és a válogatott kapott a Groupama Arénában lejátszott összecsapást követően. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy olyan egyéni hibákat kövessenek el a futballisták, amelyek miatt tíz perc elteltével már kétgólos hátrányban volt a gárda. Megjegyezte, az érintett játékosokkal elbeszélgetett, s úgy gondolja, ez jó hatással volt rájuk.

Egy vereség után nagyon nehéz visszarázódni, fizikálisan és mentálisan egyaránt. A játékosokat megpróbáltam felrázni, elmondtam nekik, hogy én is több első mérkőzést elveszítettem szövetségi kapitányként” – jegyezte meg Leekens.

Az ellenfelet illetően a tréner emlékeztetett rá, hogy a skótok pénteken Costa Ricától hazai pályán 1-0-ra kikaptak, és némi meglepetésre nem a hagyományos brit futballt játszották, hanem megpróbáltak kombinatív játékot bemutatni, igaz, ez nem igazán sikerült a világbajnoki résztvevő, jó formában lévő közép-amerikaiakkal szemben.

Leekens leszögezte, a hétfői edzésen dől el, hogy milyen kezdőcsapatot szerepeltet, de kísérletezni fog, s az biztos, hogy csak a százszázalékos fizikai állapotban lévőket küldi majd pályára.

A játékosok közül a kazahok ellen bombagólt szerző Németh Krisztián kiemelte, szerencse, hogy ilyen hamar előttük áll a skótok elleni összecsapás, mivel így rövid időn belül javíthatnak, és megmutathatják, hogy több van bennük. Hozzáfűzte, a kapitány a mérkőzést követően a saját felelősségét is hangsúlyozta, azonban azt is megjegyezte, hogy jobb az, ha a hibák most, ezeken a felkészülési összecsapásokon jönnek ki, mint a szeptemberi tétmérkőzéseken.

Hangya Szilveszter, aki pénteken a szünetben csereként lépett pályára, kijelentette, számukra ez most nem barátságos mérkőzés, hanem egy utolsó lehetőség arra, hogy a szurkolókat maguk mögé állítsák, éppen ezért csakis a győzelem kiharcolása lehet a cél.

A Groupama Arénában kedden 20 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak