Musorujsag
Élő Eredmények

Rudolf Gergely jókat szokott nevetni Horváth Ferencen

m4sport.hu
Rudolf Gergely fordulóról fordulóra bizonyítja, hogy korai lett volna leírni őt azután, hogy több hazai klubnál sem hozta a tőle elvárt szintet. Az OTP Bank Liga 26. fordulójában egykori klubja, a Diósgyőr legyőzéséből vállalt főszerepet a balmazújvárosi csatár, hiszen a hajrában két perc alatt két tizenegyest értékesített.

A 33 éves támadó a 88. és a 90. percben lőtte be a büntetőket, így a Balmaz 2–1-es győzelmet aratott a hozzá hasonlóan a kiesés elkerüléséért harcoló Diósgyőr felett.

„Tisztában voltam vele, hogy az első tizenegyes sorsdöntő lesz, mert 1-0-ra vezetett a Diósgyőr – mondta a Góóól!2 című műsornak adott interjúban a 2008 és 2014 között a magyar válogatottban 36 mérkőzésen 10 gólt szerző csatár. – Az első büntetőt sikerült higgadtan belőnöm, a másodiknál kicsit kivártam. Nagy győzelem volt a számunkra.”

Rudolf remeklésében nyilvánvalóan nagy szerepe van Horváth Ferencnek, a Balmazújváros vezetőedzőjének, aki annak ellenére bizalmat szavazott neki, hogy korábban már úgy tűnt, az NB II-be is beleszürkül az egykori szépreményű csatár.

„Feri nagyon jól tudja kezelni a játékosokat. Volt némi lemaradásom, de tettünk azért, hogy ezt minél előbb behozzam. Úgy gondolom, most már egyre jobb erőben vagyok” – nyilatkozta a pályafutása csúcsán az olasz Genoánál is megfordult labdarúgó, aki hozzátette, hogy amelyik edző bízott benne, annak mindig meghálálta a bizalmat.

„Ha jó erőben vagyok, tudok focizni, nem felejtettem el focizni. Nagyon bízom benne, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken hozzásegíthettem a bennmaradáshoz a csapatot” – mondta Rudolf, majd arra a kérdésre, hogy Horváth Ferenc miben különbözik a többi edzőtől, ezt válaszolta: „Elsősorban a meccsek utáni nyilatkozatai tetszenek, nagyon jókat szoktam ezeken nevetni.”

A viccet félretéve hozzátette, hogy emberileg és edzőként is nagyon sokra tartja Horváthot.

„Nagyon élvezetesek az edzések, a munka is bennük van. Nagyon jó erőben vannak a csapatai, nagyon közel áll a játékosaihoz, akik így mindent megtesznek érte a pályán. Talán ebben van a sikere kulcsa. Több helyen dolgoztunk együtt,  mindenhol sikeresek voltunk” – nyilatkozta Rudolf, aki úgy véli, hogy a Balmazzal nagyon nehéz sorozat előtt állnak, hiszen a bentmaradásért kell küzdeniük, ráadásul a Magyar Kupa elődöntőjében is ott vannak.

„Örülnék, ha kupagyőzelemmel és NB I-es bentmaradással tudnánk zárni az évet. Nem lesz egyszerű, de szeretnénk minden meccset megnyerni” – jelentette ki.

További tartalmak