Musorujsag
Élő Eredmények

A Videoton edzője annyira tiszteli a Lokit, hogy még fogadott is rá

m4sport.hu/M4 Sport
Egyértelmű céllal áll a bajnokság még hátralévő fordulói elé a Videoton: meg kell nyerni a bajnokságot. Legutóbbi mérkőzésen, a Mezőkövesd ellen csak egy döntetlenre futotta, pedig egy győzelem esetén a tabella élére állt volna a fehérvári együttes, szombaton egy „tiszteletreméltó” ellenfél vár rá. Olyannyira, hogy Marko Nikolic még fogadott is a debreceniek jó szereplésére.
Marko Nikolic, a Videoton FC vezetőedzője (k) a francia Girondins Bordeaux elleni  labdarúgó Európa Liga-selejtező mérkőzésen Bordeaux-ban 2017. július 27-én. (MTI/EPA/Caroline Blumberg) A szerb szakember Kovács Zoltánnal fogadott a Loki szereplésére (Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg)

„Rengeteg kifogást tudnék felhozni, de nem fogok, mert bajnokok akarunk lenni. Aki pedig bajnok akar lenni, annak nem kifogásokat, hanem megoldásokat kell találnia. Ebben a ligában nem könnyű jól szerepelni. Van egy-két kimagasló klub, amely a bajnoki címért küzd, négy, amely a dobogóért, hat pedig élet-halál harcot vív a bennmaradásért. Innentől minden mérkőzés – legyen az hazai vagy vendég – rendkívül nehéz lesz, mert mindenkinek megvan a maga motivációja. Ez nagyon jó a bajnokságnak, de nekünk már kevésbé, amikor sorozatban kellene nyerni a mérkőzéseket” – fogalmazott a csapat edzője, Marko Nikolic.

A székesfehérvári piros-kékek mindenesetre mindent megtesznek annak érdekében, hogy az áhított cél megvalósuljon. Legutóbbi hét mérkőzésén öt győzelmet zsebeltek be, ezek mellett két döntetlen csúszott be, legutóbb Mezőkövesden.

„Stabilak vagyunk tavasszal, sokkal stabilabbak, mint ősszel voltunk. Jól játszottunk az utóbbi időben, de a két gól nélküli döntetlen magáért beszél, a Puskás és a Mezőkövesd ellen. Főleg az utóbbi volt nagyon kemény, mert nem tudtuk kipihenni magunkat a szerdai Honvéd elleni összecsapás után, de a hétvégi, Újpest elleni mérkőzés is benne volt még a lábakban. Több meghatározó játékos sem azon a szinten futballozott, mint szokott, de nem várható el valakitől, hogy például Danko Lazovic korában egy fantasztikus Újpest elleni teljesítmény, majd egy kiemelkedő Honvéd elleni után a topon legyen” – magyarázta a legutóbbi iksz okait a Videoton mestere.

A csapat következő megmérettetése sem lesz egyszerű, mert az a Debrecen lesz az ellenfél, amely a legutóbbi fordulóban alaposan megnehezítette a Ferencváros dolgát, és amelyben a hétközi, Puskás Akadémia elleni kupafiaskó után nagy a bizonyítási vágy.

„Nagyon tisztelem a Debrecent, mint ahogyan a legtöbb klubot Magyarországon. De amikor rosszul kezdték a tavaszt, egy fogadást ajánlottam Kovács Zoltánnak, sportigazgatónknak, hogy véleményem szerint a Debrecen a harmadik vagy a negyedik helyen fog végezni a bajnokságban. Van egy remek edzőjük, aki régóta ott dolgozik. Van egy remek és tapasztalt csapatuk, egy olyan játékossal az élen, mint Tőzsér és minőségi támadóik is vannak. Pontosan tudják, hogy mit akarnak játszani, ezért, ha nem koncentrálsz folyamatosan, akkor végre is hajtják. Idén ugyan mindkétszer legyőztük őket, mindkettő nagyon kemény meccs volt. Kimondottam veszélyesek pontrúgásoknál, fegyelmezetten védekeznek a labda mögött és remekül kontráznak. Erre készültünk egész héten” – elemezte a hétvégi ellenfelet a szerb szakember.

Paulo Vinícius és Huszti Szabolcs (Fotó: vidi.hu) Paulo Vinícius és Huszti Szabolcs (Fotó: vidi.hu)

Újra a csapat segítségére lehet a magyar válogatott védő, Paulo Vinícius, aki a Debrecen ellen féléves kihagyás után léphet pályára.

„Először a karrierem során hat hónapot kellett kihagynom sérülés miatt. Amióta itt vagyok a Videotonnál, minden szezont végigjátszottam. 30-35 mérkőzést folyamatosan. Most kétszer is megoperáltak, nehéz időszak volt, de megtanított arra, hogy az életnek azt az oldalát is észrevegyem, amely a pályán kívül történik. A csapat nélküli külön edzések, a pályán eltöltött idő hiánya, mind segítettek abban, hogy másképpen nézzem az életet. Meg kellett tanulnom keményebbnek lennem, hogy túl tudjak ezeken lépni, magam mögött hagyhassam a negatív dolgokat” – fogalmazott a négyszeres magyar válogatott védő.

A Videoton–DVSC mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak