Musorujsag
Élő Eredmények

Megdöbbentő hiba kellett a Videoton góljához

m4sport.hu
A Videoton Marko Scepovic begyötört góljával ugrott az OTP Bank Liga élére. A találat nem jöhetett volna létre a DVSC védője, Barna Szabolcs újabb ki nem kényszerített technikai bakija nélkül.

A 20. percben jártak a csapatok, amikor Stopira beadása a Loki bekkjét találta meg. Tisztes távolságban a legközelebbi fehérvári támadótól, Danko Lazovictól, aki jól láthatóan le is mondott a labda megszerzéséről, azonban Barna a segítségére sietett, de innen beszéljenek a képsorok.

 

Bántó látni, hogy még nyomás alá sem helyezték. Az már pech, hogy a mosolyra csábító technikai bakit gól követte, de ha jobban megnézzük, a beadásnál Juhász Roland épp Barna mellől csúsztatott. A fejpárbajnál számíthatott a rutin hiánya, viszont bántóan sántít az a megközelítés, amit Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője mondott a Góóól!-ban, hogy a védő még fiatal és tapasztalatlan, ebből következően kapkod és hibázik ormótlanul nagyokat.

Pár hete a Mezőkövesdnek ajándékozott gólt.

Ezek a megmozdulások olyan alapvető technikai hibák, melyekre nem lehet magyarázat a játékos kora. Csak hogy értsük, Barnával egyidős például Marcus Rashford, Leroy Sané, Dele Alli, Kingsley Coman, Timo Werner vagy Marco Asensio is. Hibázni a felsoroltak is szoktak, csak nem a futballábécében, mert azt korábban készségszinten elsajátították, így nem is foglalkozunk a korukkal, mikor labdát kezelnek.

Napjainkban a pályán mindenkinek tudnia kell futballozni, igen még a kapusoknak is. Nem lehet zavarba jönni, főleg ha nincs is rá ok. Már nem az a világ van, ahol a védőktől azt várják, hogy arra rúgják a labdát amerre állnak. A profi labdarúgásba ez a belépő, a minimum.

A Videoton góljánál egyébként Danko Lazovic kezét érintette a labda, amit nem fújt le Vad II. István. Ebben a kérdésben itt ön is elmondhatja a véleményét.

Az NB I 27. fordulójának összes érdekes pillanata itt megtekinthető.

További tartalmak