Musorujsag
Élő Eredmények

Pakson szakadt meg a Vidi 8 meccses veretlenségi sorozata

Pakson szakadt meg a Vidi 8 meccses veretlenségi sorozata

m4sport.hu
A Paks hazai pályán 1–0-ra legyőzte a listavezető Videotont szombaton, az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A meccs egyetlen gólját a 67. percben Haraszti Zsolt szerezte, így a Paks két forduló alatt 4 pontot gyűjtött a két bajnokaspiráns, a Ferencváros és a Videoton ellen. Utóbbi csapatnak ezzel 8 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC-Videoton FC 1-0 (0-0)

Paks, 2000 néző, v.: Solymosi
Gólszerző: Haraszti (67.)
Sárga lap: Gévay (55.), Szabó J (72.), illetve Pátkai (18.), Juhász (58.), Nikolov (91.)

Paks: Rácz G. – Fejes, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Haraszti (Hajdú, 89.), Kecskés T., Simon Á., Bertus, Hahn (Szakály D., 82.) – Simon A. (Bartha, a szünetben)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Kovács (Tamás, 82.), Pátkai (E. Hadzic, 79.), A. Hadzic (Nikolov, 40.) – Huszti – M. Scepovic, S. Scepovic

Az első 25 percben a Videoton nagy mezőnyfölényben játszott, de a betömörülő Paks szervezetten védekezett, a vendégek akcióiból pedig hiányzott a lendület és a váratlan megoldás, így nem alakult ki helyzet. A támadásépítésben sokáig nem túl vállalkozó kedvű hazai csapat szűk félóra elteltével tudta először a Videoton kapuja előtt tartani a labdát, és nem sokkal később már a félidő legnagyobb lehetőségét alakította ki: Haraszti szép csellel játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül és a bal alsó sarok irányába tekert, de Kovácsik szép vetődéssel védett. A szünet előtt cserére kényszerült a Videoton, a szerelésnél megsérült Hadzic helyére Nikolov állt be.

Kiegyenlítettebb futballt hozott a második félidő, de szabálytalanságok miatt sok volt a játékmegszakítás. Bő húsz perc elteltével a Paks szerzett vezetést: egy gyors kontratámádásnál a hátráló Fiola elcsúszott, majd a hazaiak egymás után kétszer próbálkozhattak kapura lövéssel, elsőre Kovácsik nagy bravúrral védett, másodjára Haraszti nem hibázott. A folytatásban nem változott a játék képe, a Videoton nem tudott zavart okozni a hazai tizenhatoson belül. Összességében a Paks futballozott kapura veszélyesebben, több helyzetet is kialakított, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

 

További tartalmak