Musorujsag
Élő Eredmények

Vida Máté: A Groupamában másképp nem lehet

M4 Sport
A Ferencváros ellen tavaly megnyert két mérkőzésből próbál erőt meríteni Vida Máté, aki a Vasassal a Groupama Arénába látogat az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

A Vasas legutóbbi tizenhét mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, öt döntetlen mellett pedig tízszer is kikapott. A rossz sorozat miatt a tavalyi bajnoki bronzérmes és kupadöntős csapat a kiesést jelentő 11. helyen áll a Diósgyőrrel szembeni rosszabb gólkülönbsége miatt. Ráadásul a piros-kékekre nagyon nehéz hajrá vár az NB I-ben, hiszen a hátralévő négy fordulóban sorrendben a Ferencvárossal, a Videotonnal, a Haladással és a Honvéddal találkoznak. Most hétvégén az éllovas FTC otthonában vizitál a Vasas, amely az előző idényben kétszer is győzni tudott a Groupama Arénában, igaz, a 2017-es kupadöntőt és az őszi találkozót elbukta. Ebben a szezonban kétszer találkoztak egymással a felek, a Ferencváros hazai pályán 5–2-re, idegenben 2–0-ra nyert.

Vida Máté tavaly még a kupadöntőben lépett pályára a zöld-fehérek ellen, szombaton viszont már a bennmaradást érő pontokért küzd majd a Groupama Arénában. A középpályás a tavalyi szezonból próbál erőt meríteni. „Tavaly kétszer is elvertük a Fradit, ebbe próbálunk kapaszkodni. Tudjuk, hogy nekik is lesznek hiányzóik, nekünk hét-nyolc biztos már. De aki a pályán lesz, az maximálisan oda fogja tenni magát, ebben biztos vagyok. A Groupamában másképp nem is lehet, csak jó hangulatú meccset lehet játszani, szóval a motiváció meglesz. Mindenkinek oda kell tennie magát maximálisan, és ugyan nem mondom, hogy az győzelmet fog jelenteni, de akkor úgy jöhetünk le a pályáról, hogy megtettünk mindent.”

A Vasasnál bizakodásra adhat okot, hogy a házi góllövőlistát öt találattal vezető Gaál Bálint majdnem öt hónapos kihagyást követően a Paks ellen ismét pályára lépett, és a Fradi ellen már Ádám Martin is játszhat, akinek letelt az eltiltása.

A szombaton 19:30 órakor kezdődő Ferencváros–Vasas mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, akárcsak a Debrecen–Diósgyőr meccset 17 órától. Online a forduló összes találkozója élőben követhető.

További tartalmak