Siófokon folytathatja tevékenységét a Vasas Kubala Akadémia

Az M4 Sport információi szerint a Vasas SC és a Vasas Kubala Akadémia együttműködése lezárul. György Tamás, az akadémia többségi tulajdonosa átadja tulajdonrészét a Vasasnak, és Siófokra teszi át az utánpótlás-nevelő egyesület székhelyét.

Egy fiatal Vasas-szurkoló (Forrás: vasasfc.hu)
Érthetően felmerült a kérdés, hogy mi lesz az ott futballozó gyerekek és szakemberek sorsa.

A Vasas Kubala Akadémia 200-ben alakult meg, és 2016 óta szerepel a kiemelt intézmények között.

Az angyalföldi klub labdarúgó szakosztályának vezetősége az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki:

„A Vasas Sport Club a tegnapi nap folyamán kiadott közleményében egyértelművé tette, hogy a Vasas FC-hez kapcsolódó labdarúgó utánpótlás a 2018/19-es szezonban Vasas Kubala néven folytatja tevékenységét a Fáy utcában. Tegnap még az alternatívák között szerepelt a Vasas Akadémia Kft többségi tulajdonának átvétele, de ez a Vasas Akadémia Kft. által megjelentett mai közlemény alapján már nem valósulhat meg.

A fennmaradó két alternatíva kapcsán a következő két hétben a Vasas FC, a Vasas SC, az NB I-es licencben közreműködő Gerrzo Kft., valamint a további támogató partnerek egyeztetéseket folytatnak.

A cél az, hogy olyan struktúrát és szakmai koncepciót dolgozzanak ki, amely hosszú távon vonzó lehet azoknak a játékosoknak és szakembereknek, akik a Vasas égisze alatt, a Fáy utcában kívánják folytatni a tevékenységüket.

A Vasas Futball Club vezetősége”