Musorujsag
Élő Eredmények

A DVTK legendája keményen kritizálja a magyar focistákat

A DVTK legendája keményen kritizálja a magyar focistákat

Kossuth Rádió/m4sport.hu
A DVTK egykori válogatott labdarúgója, Salamon József egyértelműen a játékosokat teszi felelőssé a csapat gyenge szerepléséért. A diósgyőri klubbal kétszeres Magyar Kupa-győztes Salamon szerint a magyar futballistákból hiányzik az a plusz, ami az erősebb bajnokságban szereplő külföldi játékosok sajátja.

A DVTK korábbi kiváló védője úgy gondolja, hogy nem a menesztett vezetőedző, Bódog Tamás hibája, hogy a klub kieső helyen áll az NB I-ben, inkább  a labdarúgók akaratát hiányolja.

„Véleményem szerint ők a hibásak, hiszen csak akarat kérdése, hogy egy-egy mérkőzésre hogyan készülnek fel – véli Salamon. – Akárki is az edző, ha a játékos megfelelően felkészül a meccsre, akkor összeszedi magát, küzd és harcol.“

A Kossuth Rádiónak nyilatkozó Salamon hozzátette: „nem volt baj“, hogy Bódog volt a vezetőedző. Elképzelhetőnek tartja, hogy a játékosok buktatták meg a szakvezetőt.

„Pontosan nem tudom, hogy mi történt, de hallok olyan híreket, hogy túl sok volt az edzés és a kritika a mérkőzések után“ – jegyezte meg.

Salamon szerint az nem elegendő a sikeres szerepléshez, hogy a labdarúgók az edzésen minden megcsinálnak, bár – mint mondja – „más az edzés és más a mérkőzés“.

„Ha az edzésen valamit nem úgy csinálnak, az a mérkőzésen vissza fog ütni. A hiányzó képességeket az edzés után lehetne pótolni, a nézőket pedig nem lehet becsapni“ – véli a legendás játékos, aki úgy gondolja, hogy egyértelműen az edzések utáni plusz munka hiányzik nemcsak a diósgyőri, hanem úgy általában a magyar labdarúgókból.

„A tetoválás, a marketing, a magnóhallgatás az öltözőben nagyszerűen működik már nálunk is, csak az a plusz nincs meg, ami ezek mellett a külföldi játékosokra jellemző“ – mondta Salamon.

A DVTK legendája keményen kritizálja a magyar focistákat

 

 

További tartalmak