Hajdú B. István így látta a büntetőt érő Lanzafame-Dibusz ütközést

Hajdú B. István volt a kommentátora a Honvéd-Ferencváros mérkőzésnek, amely 1-1-es döntetlennel ért véget. A bajnoki közben – után – az okozta a legnagyobb vitát, hogy az egyenlítést eredményező büntető valóban az volt-e vagy sem.

A vitatott helyzet a Honvéd-Ferencváros bajnoki-mérkőzésen.
A Ferencváros utolsó hat mérkőzéséből csupán egyet nyert meg – öt döntetlen mellett –, így pedig nagyon nehéz lesz kiélezett helyzetben megnyernie a bajnokságot. Azért fontos ezt kiemelni, mert nem csak a Honvéd elleni mérkőzésben keresendő az oka annak, ha az FTC végül nem szerzi meg az aranyérmet az OTP Bank Ligában.

A vitatott eset most azért kerülhetett ennyire reflektorfénybe, mert Lanzafame büntetője miatt a fővárosi zöld-fehérek értékes két pontot veszítettek, így komoly lépéshátrányba kerültek a Videotonnal szemben. A fehérvári együttes egyetlen győzelemre áll attól, hogy megnyerje a bajnokságot.

Hajdú B. István magyarázata jól szemlélteti, hogy az ütközés pillanatában Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa mennyire kiszolgáltatott helyzetben volt.

Hosszú és pontos monológjából egy mondatot mindenképpen érdemesnek találtunk kiemelni:

„Ha ez büntető, akkor a kapusoknak el kellene magyarázni hogyan védjenek, hogy ne legyen az ilyen szituációból büntető. Mit tudna csinálni másképpen?” – kérdezte a kommentátor, érzékeltetve, hogy a játékvezető, Farkas Ádám felfogása alapján lehetetlen küldetés volt 11-es nélkül megoldani a helyzetet.