Horváth Ferencnek Conchita Wurst ad reményt a bennmaradáshoz

Váratlan helyről merít bátorítást a kiesés ellen folytatott küzdelemben Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője.

Mint arról korábban beszámoltunk, az újvárosiak az OTP Bank Liga szombati játéknapján 4–0-ra lelépték a Debrecent, de még így is az utolsó előtti, kieső helyen állnak a tabellán két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Horváth Ferenc szerint van még remény a bennmaradásra, hiszen amióta „az eurovíziós fesztivált egy szakállas nő nyerte, minden elképzelhető”. A tréner ezzel arra utalt, hogy 2014-ben az osztrák Conchita Wurst nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, aki férfiként – Tom Neuwirth néven – született, de női külsővel és szakállal lépett fel.

A Balmazújváros számára nem lesz sétagalopp az NB I. hátralévő két fordulója: jövő szombaton Paksra látogat, míg az utolsó játéknapon a Ferencvárost fogadja.

A vesztes DVSC vezetőedzője a meccs után az M4 Sportnak nyilatkozva elismerte, hogy a Balmazújváros motiváltabb és mentálisan erősebb volt a Lokinál. „Jobban elő tudták venni a rejtett tartalékokat, el kell ismerni, hogy jobbak voltak minden téren” – értékelt Herczeg András.

A házigazdák második gólját szerző Vajda Sándor szerint az volt a győzelem titka, hogy minden balmazújvárosi „az életéért harcolt”. „A lelkünket-szívünket a pályán hagytuk, csak így lehetett ezt a mai meccset megnyerni.”

Kinyik Ákos, a debreceniek védője abban bízik, hogy a súlyos vereség nem töri meg a csapatot, épp ellenkezőleg. „Szerintem most még keményebben fogunk dolgozni, hogy esetleg egy bronzérmet tudjunk szerezni a bajnokság végén.”

A 31. forduló összes gólja IDE KATTINTVA nézhető meg, az edzői nyilatkozatok pedig IDE KATTINTVA érhetők el.